Helyi kultúra

2022.03.01. 16:03

Folytatódik a múzeum és a lokálpatrióták együttműködése

Ebben az évben is folytatja a közös programok szervezését a Koszta József Múzeum és a Szentesi Vendégszeretet Egyesület, jelentette be Irsai Farkas László múzeumigazgató és Matkócsik Pál, az egyesület elnöke.

M. A.

Matkócsik Pál és Irsai Farkas László ismertették a programokat. Fotó: Kárpáti Lajos

A múzeum és a helyi turizmust patronáló egyesület még tavaly júniusban kötött együttműködési megállapodást, mely szerint főként helytörténeti témákban dolgoznak közösen, emellett évente hat alkalommal közös programot is szerveznek Őze Lajos bérlet címmel.

 

A programsorozat idén is folytatódik, erre az évre hat közös eseménnyel készülnek, tudtuk meg Matkócsik Páltól.

 

A sorozat első programjaként március 19-én Őze Lajos színművész életéről tart előadást Irsai Farkas László. Ezen az alkalmon az érdeklődők ízelítőt kaphatnak a múzeum által készített Őze-dokumentumfilm tartalmából is, melyben olyan egykori kollégák, pályatársak emlékeznek a szentesi születésű művészre, mint Bánsági Ildikó, Jordán Tamás, Ascher Tamás vagy Őze Lajos egykori öltöztetője, aki jelen volt a színész életének utolsó pillanataiban is.

 

Mint megtudtuk, a közös programok sorában részt kap majd népzenei nap, irodalmi est, egy szentesi vonatkozású társasjáték bemutatója és várostörténeti előadás is.

 

Az Őze Lajos bérlet kiváltása ingyenes, a programsorozat végén a bérlettulajdonosok között ajándékokat sorsolnak ki. A Szentesi Vendégszeretet Egyesület és a Koszta József Múzeum által közösen szervezett programok a bérlet megváltása nélkül is látogathatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában