„Egy népet nem a mérete, hanem a döntései teszik naggyá”

2022.03.15. 16:06

Ma is aktuális ’48 üzenete - Galéria

Majzik Attila

Ünnepi műsorral és koszorúzással emlékeztek a forradalom és szabadságharcra. Fotó: Majzik Attila

Ünnepi műsorral és koszorúzással emlékeztek meg az 1848-as forradalom és szabadságharc 174. évfordulójáról Csongrádon. Emlékező beszédében Farkas Sándor országgyűlési képviselő kiemelte, 1848 üzenete ma is aktuális: felelős kormányra és független, szabad, erős Magyarországra van szükség.

 

Legyen béke, szabadság és egyetértés – nyitotta ünnepi beszédét az 1848-as tizenkét pont nyitó- és egyben az egy évtizede hatályba lépett új alaptörvény záró gondolatával Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője a Művelődési Központ Magyar Király dísztermében rendezett megemlékezésen. 

 

– Különösen élesek ezek a szavak, mikor a szomszédunkban háború dúl, beárnyékolva a minden magyar szívében előkelő helyet elfoglaló nemzeti ünnepünket, március 15-ét. Aggódunk a menekültekért, családjainkért, a hazánkért, jövőnkért. Mindent meg kell tennünk, hogy kimaradjunk a háborúból, idegen hatalmak nem sodorhatják háborúba országunkat – szögezte le a képviselő.

 

Farkas Sándor kiemelte, a magyar történelem arra tanít bennünket, hogy nincs olyan ideológia, olyan birodalmi érdek, ami a magyarok számára a háborút, a békétlenséget igazolná. 

 

– A mi érdekünk a béke, meg kell őriznünk Magyarország békéjét és biztonságát. Ismerjük a történelmet, tudjuk, hogy mi kell ahhoz, hogy ki tudjunk maradni a háborúból: szabad és erős Magyarország. A piros-fehér-zöld kokárda is ezt jelenti a szívünk fölött – hangsúlyozta a képviselő.

 

Mint elmondta, egy széthúzó nemzet nem marad soha erős, ezért egységre van szükség. 
– 1848 üzenete ma is aktuális: hazánk békéjének, biztonságának és fejlődésének feltétele a felelős magyar kormány, a független, szabad és erős Magyarország. Március 15-e a magyar szabadság ünnepe, a szabadság pedig mindig a felelős döntéseken nyugszik. Egy népet nem a mérete, hanem a döntései teszik naggyá. A döntés pedig a mi kezünkben van – fogalmazott Farkas Sándor.

 

A megemlékezést a Bársony István Mezőgazdasági Technikum diákjai, a Stoner zenekar és az Alföld Néptáncegyüttes ünnepi műsora után koszorúzás zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában