Pünkösdöltek a szikáncsiak

2022.06.05. 18:46

Családi- és gyermeknapot rendeztek a Vásárhely külterületén élőknek

Pünkösdölő családi napot szervezett Hódmezővásárhely-Szikáncson a Szikáncs Jövőjéért Egyesület. Pünkösdi királyokat is választottak.

Kovács Erika

Népi játékok, versenyek és finom sütemények is vártak a családi nap résztvevőire Szikáncson. Fotó: Kovács Erika

Egyesületünk az elmúlt 10 évben mindig szervezett gyermeknapokat Szikáncson most úgy döntöttünk, hogy újítunk, családi napot rendezünk a pünkösdhöz kapcsolódóan. Segítségünkre voltak a Bessenyei művelődési központ közösségszervezői is – mondta Benkő Zsolt, önkormányzati képviselő, a szikáncsi részönkormányzat elnöke, az egyesület vezetője. A pünkösdölésből hagyományt kívánnak teremteni. Az egyesület számos programot szervez Szikáncson, a farsangtól a mikulásrendezvényig. Falunapokra és több alkalommal már bálba is invitálták a szikáncsiakat.

A családi napon pünkösdi királyokat is választottak. Két kategóriában jelentkezhettek a gyerekek, a 10 év alattiak és a 10+ évesek külön csoportban indultak. Számos érdekes feladatot kellett megoldaniuk, a legügyesebbek érdemelték ki a pünkösdi király rangot. A szikáncsi anyukáknak süteményversenyt szerveztek. A beérkezett pályaműveket a családi nap résztvevői fogyasztották el. Sikert arattak a különböző népi játékok, a program végén pedig a Fuvi Band együttes adott koncertet.

A szikáncsi közösségi ház körül a füvet lenyírták a program előtt. Az egyesület látott munkához, majd segítséget kértek az önkormányzattól is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában