A gyerekek és a felnőttek is találnak programot a háromnapos rendezvényen

2022.06.17. 18:23

Elstartolt a Tricikli Fesztivál

Koós Kata

A Tricikli Irodalmi Fesztivál megnyitója a Kék elefánt kávézó teraszán. Fotó: Karnok Csaba

A Prae Kiadó szerzőinek bemutatkozásával startolt el pénteken a Kék Elefánt Kávézóban a háromnapos Tricikli Fesztivál, amely a fenntartható közlekedés és az irodalom népszerűsítését tűzte zászlajára. A nyitórendezvényen Balogh Endre kiadótulajdonos és Péczely Dóra szerkesztő moderálásával mutatta be Szeles Judit, Svédországban élő író legújabb, Ibsen a konyhában című prózai kötetét, valamint Tóth Réka Ágnes költő, a szombathelyi színház dramaturgja első, Ultraibolya című verseskötetét. A délután folyamán Kemény István és Závada Pál is könyvbemutatót tartott. Az est a fesztiválra meghívott szerzők kézirat-licitjével zárul. 

Forrás: Karnok Csaba

Szombaton délelőtt a gyerekek kapják a főszerepet a Megálló Közösségi Házban, amelynek udvarán a Kövér Béla Bábszínház interaktív játékai várják őket, továbbá Krusovszky Dénes olvassa fel gyermekverseit. Délután Balog József és Turi Tímea vezetésével József Attila Kerékpáros Emléktúrán vehetnek részt az érdeklődők, majd az Agárúr Kávézóban Bencsik Orsolya, Hász Róbert, Orcsik Roland és Szilasi László tart felolvasást. Este pedig Dániel András, Csepregi János és Kollár Árpád lesznek a Jazz Kocsma vendégei. 

Forrás: Karnok Csaba

Vasárnap délelőtt megnyílnak majd a szegedi bábszínház kulisszái a családok előtt. A Mara és a pillangófül előadás történetén keresztül tudhatják meg, hogyan ölt testet a varázslat a könyv lapjaiból a bábműhelyen keresztül a nézők számára. A színház előtt Versetmondó Messzelátó és Dániel András várja az érdeklődőket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában