After party lemezlovasokkal

2022.06.26. 12:50

Érettségizőket puhítottak a TIK előtt

Érettségi after partyt szervezett a volt középiskolásoknak a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatósága. A József Attila Tanulmányi és Információs Központ előtti téren igyekezték meggyőzni a fiatalokat, hogy a Szegedi Tudományegyetemet jelöljék meg elsőnek a felvételi jelentkezéskor.

Suki Zoltán

A rendezvény az eső elvonulása után, este indult be igazán, amikor már sok középiskolás érkezett a térre. Fotók: Sándor Judit

Fotó: Sandor Judit

Kezdetben nem volt szerencséje azoknak, akik szombatra szervezték az Érettségi after partyt. A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatósága. A József Attila Tanulmányi és Információs Központ előtti téren tartotta a rendezvényt, aminek az elejét elmosta az eső, de azért estére kialakult a hangulat. A cél pedig a felvételikkel kapcsolatos információk átadása volt. 

Forrás: Sandor Judit

Július 7-ig módosíthatnak a felvételi jelentkezés sorrendjén a végzett középiskolások. Ebben is segítségükre voltak a Szegedi Tudományegyetem munkatársai az Érettségi utáni bulin.  Az ingyenes rendezvényen bemutatkoztak az SZTE egységei, felléptek a fiatalok kedvencei. A szervező Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság SZTE-s ajándékokkal várta a résztvevőket, akik az SZTE START ösztöndíjról is tájékoztatást kaphattak. Ugyanis akár 150 ezer forintos ösztöndíjjal támogatja a Szegedi Tudományegyetem a tehetséges, végzős középiskolás diákokat. 

Forrás: Sandor Judit

Az SZTE START ösztöndíjra azok pályázhatnak, akik első helyen jelentkeznek a Szegedi Tudományegyetemre, és oda felvételt nyernek. A rendezvény célja pedig éppen ez volt, ahogy a jelentkezők, módosítsák a jelentkezésüket, úgy, hogy a Szegedi Tudományegyetemet jelöljék be első helyen. Azért pedig, hogy jöjjenek a fiatalok, sztárfellépőket hívtak meg a szervezők. Fellépett DJ Gabro, DJ MolnárBé, Bruno X Spacc és DJ G3rix.

Forrás: Sandor Judit

A rendezvény az eső elvonulása után, este indult be igazán, amikor már sok középiskolás érkezett a térre. Az egyetemről sokan valóban érdeklődtek, de hogy végül mennyien változtattak az eredeti terveken, egyelőre nem tudni. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában