Szegedi hírek

2022.08.22. 12:52

Húszezredik látogató a cowboy-kiállításon

Munkatársunktól

Fotó: Karnok Csaba

Épp csak egy hónapja érte el a tízezres látogatottságot a szegedi cowboy-indián kiállítás, hétfőn pedig már a húszezredik látogatót köszöntötték a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. Pintér András Győrből, fe­­leségével érkezett Szegedre. A múzeumban már számítottak rá, vagyis a húszezredik látogatóra, mert Bárkányi Ildikó, az intézmény igazgatóhelyettese egy ajándékcsomaggal várta a bejáratnál. Pintér András el­­árulta, hogy nem kifejezetten a cowboykiállítás miatt jött a városba, de azért neki is eszébe jutottak a gyerekkori emlékei az indiános regényekről és filmekről. 

Hegedűs Anita, a múzeum PR-referense pedig azt mondta, hogy a nyáron a kiállítást jellemzően családok látogatták, de tapasztaltak egy különösen érdekes dolgot is. Ahogy belépnek, a szülőket és a nagyszülőket is elfogja a nosztalgia, és nem győznek mesélni a kisebbeknek az indiános könyvekről és a westernfilmekről. Időnként előfordul, hogy a nagyok jobban élvezik a kiállítást, mint a kicsik. 

A cowboyokról és indiánokról szóló tárlat törzsanyaga az USA-ból, az Oklahomai Cowboy és Western Múzeumból érkezett. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában