SZTE

2022.08.31. 13:07

Nemzetközi konferencia zajlik a bölcsészkaron

Koós Kata

Fotó: Frank Yvette

Klasszika-filológiai konferencia kezdődött szerdán a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarán. Egyik fő célja, hogy a tudományterület fiatal kutatói számára fellépési és publikálási lehetőséget biztosítson a nemzetközi színtéren, illetve egy nemzetközi folyóiratban. Továbbá, hogy a Szegedre érkező fiatal kutatókkal a várost és az SZTE-t egyaránt megismertesse és megszerettesse.

A pénteken záruló konferencia szekcióinak témái a római irodalom, a görög és római vallás, a császárkori római történelem, a dicséret megjelenése a görög római irodalomban, a római hadtörténet, az antikvitás utóélete, a görög irodalom és kultúra, a köztársaságkori római történelem, illetve az ókortudomány különböző aspektusai.

A külföldi résztvevők és plenáris előadók 13 ország különböző egyetemeiről érkeztek, többek között Ausztriából, Bulgáriából, Csehországból, az Egyesült Királyságból, Görögországból, Lengyelországból, Máltáról, Németországból, Olaszországból, Szerbiából, Ausztráliából és az Egyesült Államokból. A hazai ókortudományt az SZTE mellett az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Kodolányi János Egyetem, valamint a Debreceni Egyetem előadói képviselik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában