Szegedi hírek

2022.10.26. 18:30

Már 30 ezren látták a cowboy-kiállítást

Balástyáról érkezett a cowboy-kiállítás harmincezredik lát látogatója, akit szerdán köszöntöttek a Móra Ferenc Múzeumban. A tárlat hasonlóan sikeres, mint a korábbi nagy kiállítások, ami azért is nagy szó, mert az energiaválság kezdetével sem csökkent iránta az érdeklődés.

T. K.

A harmincezredik látogató egy balástyai tanárnő volt, aki hetedikeseket hozott a kiállításra. Fotó: Kanok Csaba

Továbbra is nagy sikernek örvend a szegedi Móra Ferenc Múzeum cowboy-indián kiállítása. Négy hónap alatt 30 ezren látták a tárlatot, a kerek sorszámmal érkező vendéget szerdán köszöntötték. A szerencsés látogató nem egymaga érkezett: Márkus Marianna egy egész osztályt magával hozott. A balástyai Munkácsy Mihály Általános Iskola 7/B osztálya ugyanis éppen tanulmányi kirándulásra érkezett a szegedi kultúrpalotába.

Észak-Amerika meghódításáról tanulnak, ehhez pedig tematikusan kapcsolható a kiállítás, ezért jöttünk el megnézni. Örülök, hogy pályázati forrásból tudunk ilyen programokat biztosítani a diákoknak, már csak azért is, mert vannak, akiknek egyébként nem is lenne lehetőségük múzeumba eljutni. Ráadásul most még tárlatvezetőt is kaptunk, így különösen nagy élmény végig sétálni a kiállításon. Úgy látom, a gyerekek nagyon élvezik

 – mondta a történelem szakos pedagógus, akinek egyébként magánemberként is tetszett a tárlat.

Gyerek- és kamaszkorom kedvelt olvasmányaim voltak az indián történetek. Azt gondolom, becsületet, emberséget lehetett ezekből tanulni, ezért is tartom különösen jónak, hogy erre a kultúrára a mai fiatalok figyelmét is felhívjuk

 – tette hozzá.

Fogas Ottó múzeumigazgató elmondta, számítottak rá, hogy ez a kiállítás is olyan siker lesz, mint a korábbi nagy tárlatok.

Tapasztalatból tudjuk, hogy ezek a programok négy hónap alatt képesek a 30 ezres látogatószámot hozni, azonban amikor ezt elkezdtük szervezni, még nem látszott az az energiaválság, ami időközben bekövetkezett. Az tehát, hogy ilyen sokan eljöttek megnézni, azért különösen nagy dolog, mert a növekvő anyagi terhek ellenére sem csökkent az érdeklődés

 – fogalmazott. A felmérések szerint egyébként a nem szegedi látogatók több mint fele Csongrád-Csanád megyei, a megyén kívülről érkezők 50 százaléka pedig a fővárosból látogat el a Móra Ferenc Múzeumba – sok esetben természetesen összekapcsolva más programokkal.

A cowboy-indián kiállítás december 30-ig látogatható, ezt követően a múzeum a városi rendelet értelmében a téli időszakra bezár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában