Szegedi hírek

2022.10.07. 18:45

Őszanyót ünnepelték az ovisok, ordító szomszéd zavarta meg őket - fotók

Minden évben szerveznek Őszanyó ünnepséget a Fénysugár Katolikus óvodában, idén egy szomszéd több gyereket megríkatott.

T.K.

Táncházzal zárult az Őszanyó ünnepség az oviban. Fotó: Karnok Csaba

Minden évben szerveznek Őszanyó ünnepséget a Fénysugár Katolikus óvodában, hogy hálát adjanak az őszi terményekért és a teremtett szép világért. Az idei ünnepséget szikrázó napsütésben tartották az intézmény udvarán, mely erre az alkalomra meg is szépült. Polyák Eszter ugyanis egy falfestményt készített, mely a vízi világot ábrázolja, de megjelenik rajta egy fénysugár is – reménysugárként. 

A kedves összejövetelt egy időre megzavarta ugyan egy felbőszült szomszéd, aki nem sokkal a kicsik imádkozása után ordítva balhézott, amiért nem tudott beállni házához autójával, ezzel pedig több gyereket meg is ríkatott, miután azonban elvonult, már csak a jókedv maradt az intézmény falai között. 

Mivel az oviban fontosnak tartják a néphagyományok ápolását, versekkel és énekekkel mutatták meg, milyen a környezetünk ilyenkor. Szőlő, alma, dió, őszi levél is volt főszereplő a repertoárban, amikor pedig a mustról énekeltek, arról a kicsiknek saját élményük is volt, hiszen korábban azt is préseltek és ittak. Az ünnepség igazi őszi táncházzal zárult: a Gyantás Zenekar élő zenés buliján a kicsik szüleikkel együtt ropták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában