Szeged

2022.11.12. 08:40

Dokumentumfilmeket vetítenek a Grand Caféban

Szeged az egyik az öt megyeszékhely közül, ahol a budapesti 19. Verzió Filmfesztiválon bemutatott dokumentumfilmek először lesznek láthatóak vidéki mozivásznon.

delmagyar.hu

Fotó: DM

November 13. és 15. között öt egész estés dokumentumfilmet, valamint egy, a kanadai Churchill városába turistákat vonzó jegesmedvék vándorlását nyomon követő, dialógus nélküli rövidfilmet tekinthetnek meg az érdeklődők a Grand Caféban. 

A fesztivál idei válogatása a világ égető emberi jogi témáit öleli fel: megrázó történeteket bátor újságírókról, az erőszak traumáját feldolgozó nőkről, komplex családtörténetekkel és identitásokkal szembenézni akaró fiatalokról, a diktatúrákkal és nemzetközi vállalatokkal dacoló aktivistákról. A vasárnapi nyitófilm A karmester lesz, amely Marin Alsop karmesterré válásának útját követi végig, megmutatva, milyen nehézséggel kell szembenéznie egy nőnek a zeneművészetben. 

Az egyes vetítésekre 500 forintért válhatnak jegyet az érdeklődők. További részletek a szegedi vetítéssorzatot szervező Megálló Közösségi Ház és Grand Café közös Facebook-eseményében olvashatók. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában