Szegedi hírek

2022.11.11. 18:00

Fiatal karvezetők versengenek az Agórában

Négy szegedi kórus és karnagy is versenybe szállt a Fiatal Magyar Tanárjelölt Karvezetők III. Országos Versenyén, amelynek a Szent-Györgyi Albert Agóra ad otthont pénteken és szombaton.

Koós Kata

Fotó illusztráció: DM archív

Fotó: Frank Yvette

A Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnázium Leánykara Erdős Kinga vezényletével, a Vox Nova Kamarakórus pedig Balogh Irén dirigálásával méreti meg magát, a Bartók Béla Nőikar karnagya Valkai Dávid, a Rókus Gyermekkart pedig Liptákné Klement Ágnes vezényli. Pénteken az elődöntők zajlottak, szombaton pedig a döntőben mérkőznek meg a karvezetők és kórusok. A szegediek mellett további nyolc tanárjelölt karvezető vesz részt a versenyben. 

A Kardos Pál Alapítvány, a Magyar Kodály Társaság és a szegedi Agóra által rendezett, rangos verseny tisztelgés Kodály Zoltán születésének 140. és Kardos Pál születésének 95. évfordulója előtt, fővédnöke Kodály Zoltánné Péczely Sarolta. A zsűri elnöke Kollár Éva Liszt-díjas karnagy, tagjai Rozgonyi Éva Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas karnagy, valamint Tóth Péter Erkel-díjas zeneszerző, érdemes művész. 

A tét komoly, ugyanis a győztes karnagy 150 ezer forint, a második helyezett 125 ezer forint, a harmadik helyezett pedig 100 ezer forint díjazásban részesül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában