Szeged

2022.12.05. 16:14

Népmese és népzene a bábszínházban

delmagyszegar.hu

Illusztráció: Török János

Az Aranygyapjú Társulat hozza el Mátyás király meg az igazmondó juhász című meséjét a szegedi Kövér Béla Bábszínházba december 10-én 11 órakor. A zenés bábelőadást Illyés Gyula azonos című népmese feldolgozása ihlette. A darabban felcsendülnek francia, olasz reneszánsz muzsikák és középkori magyar dallamok. Az Aranygyapjú Társulat célja, hogy a népművészetben gyökerező kifejezőerőt, gondolkodásmódot hitelesen tolmácsolja.

Előadásait az igény hívta létre, hogy alkotóközösségként olyan művészi báb- és gyerekelőadásokat állítson színpadra, ahol ötvözni tudja a magyar és kelet-európai népek zenéjének hiteles megszólaltatását, a magyar népmesék és mondák varázslatos világának megidézését a művészi bábjáték modern kifejező eszközeivel. Mátyás király és az igazmondó juhászlegény történetét egy különleges, nemezből készült díszlet előtt nemezbábokkal jelenítik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában