Wass Albert ihlette alkotásokat várnak

2023.01.17. 12:30

Pályázat gyerekeknek és felnőtteknek Vásárhelyen

A hódmezővásárhelyi Wass Albert Irodalompártoló Egyesület ismét meghirdeti rajz-, illetve illusztrációs pályázatát. Minden korosztályt megszólítanak. Tavaly ezernél több alkotást kaptak.

T. Sz.

Benkő László, a Wass Albert irodalompártoló Egyesület elnöke. Fotó: Kovács Erika

Pályázatára Wass Albert meséihez vár rajzokat az író nevét viselő hódmezővásárhelyi civil szervezet az óvodásoktól és kisiskolásoktól. 

– Arra biztatjuk a gyerekeket, mutassák meg, miként ragadja el képzeletüket a Tavak könyve, illetve az Erdők könyve – mondta kérdésünkre Benkő László, a pályázatot meghirdető Wass Albert Irodalompártoló Egyesület vezetője. Hozzátette: pályázatukra minden korosztálytól szívesen fogadnak munkákat. 

A középiskolásokat már inkább az író magyar történelmi mondái szólítják meg, ugyanakkor bármely verse vagy regénye ihletforrás lehet. De a felnőttektől is örömmel vesznek Wass Albert műveihez készített illusztrációkat. Benkő László maga is a szerző elkötelezett olvasója, kedvencei között említette egyebek mellett a Funtineli boszorkányt, a Kard és kasza, illetve a Csaba című írásait. Idén Csongrád-Csanád vármegye, valamint Vásárhely testvérvárosai, Zenta, Felsőhegy óvodáiból, iskoláiból szintén várnak rajzokat. Tavaly megdöbbentő mennyiségű, ezernél több beadványt kaptak. Ez volt az eddigi legnagyobb részvétel, szerte Európából küldték a Wass Albert olvasók alkotásaikat. 

A megkötések nélküli, szabadon választott technikával készített alkotásokat ezúttal képformátumban, elektronikus levél mellékleteként fogadják a [email protected] elektronikus levelezési címen. Egy pályázó legfeljebb három alkotással nevezhet. Ezúttal az egyesület azt is hangsúlyozta: fontos, hogy a gyerekek önállóan készítsék el rajzaikat, életkori sajátosságaikhoz mérten. A legfeljebb egy megabyte terjedelmű képek mellett az alkotó nevét, életkorát, városát és iskoláját feltüntetve várják a munkákat e-mailben. Beküldési határidő: február 28. 




 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában