Helyi kultúra

2023.02.04. 12:39

Szalagot kaptak a makói Juhász Gyula végzősei - Galéria

A makói középiskolák közül idén egyedül a Juhász Gyula nevét viselő református gimnázium és technikum volt az egyetlen, amely teljes egészében hagyományos módon, műsorral és bállal búcsúzott el végzőseitől.

Szabó Imre

A Juhász Gyula bálja a hagyományos formákat követve zajlott az intézmény új tornacsarnokában. Fotó: Szabó Imre

– Végre birtokba vehettük az új sportcsarnokunkat, ez kínálta a lehetőséget. Tulajdonképpen a szalagavató az első olyan rendezvény, amellyel kipróbálhatjuk, mire alkalmas – mondta a Délmagyarországnak még a mulatság előtt Kovács Tibor igazgató. Hozzátette, az már önmagában öröm, hogy nem maszkban, illetve kabátban kell a meghívott vendégeknek a produkciókat végignézni. Mintegy háromszáz embert tudtak fogadni.

A pénteki, éjszakába nyúló búcsúztatón 3 osztály 54 diákja köszönt el jelképesen az alma matertől. Az osztályok közül egy gimnáziumi, kettő pedig szakgimnáziumi – rendvédelmi, illetve egészségügyi szakirányú. Sokan továbbtanulnak ezt követően a nekik megfelelő szakirányban, mások már most munkát vállalnak. 

A gyerekekre és osztályfőnökeikre a direktor beszéde után a hagyományoknak megfelelően feltűzték a szalagokat, majd az egyes osztályok – miközben különböző műsorszámok is szórakoztatták a közönséget – előadták saját produkcióikat, köztük a szokásos keringőt. A jó hangulatú bálhoz a talpalávalót Csikota József és zenekara szolgáltatta.ó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában