Szentes

2023.04.05. 21:45

Tojásba borultak a fák

Majzik Attila

Több száz húsvéti tojás került a fákra. Fotó: Majzik Attila

Különös termések jelentek meg a szentesi Kossuth tér fáin: tyúktojás nagyságú, tojásdad formájú, színes képződmények lepték el a fák ágait. A korai „gyümölcsáldást” nem a játékos kedvű anyatermészet okozta, hanem apró kezek munkája.

Fotó: Majzik Attila

Ezek a XS-es méretű mancsok a szentesi óvodásokhoz tartoznak, akik közel százan rohamozták meg délelőtt a Kossuth teret, hogy saját készítésű tojás-csodáikkal tegyék szebbé és színesebbé a húsvéti készülődést a városban. A legkisebbeknek mellé a Kiss Bálint Református Általános Iskola alsósai is csatlakoztak, sőt, a Szentesi Vendégszeretet Egyesült tagjai is létrára hágtak, hogy tojásba borítsák az ágakat.

Fotó: Majzik Attila 

A díszítésben kulcsszerepet játszottak az óvónők is, akik nélkül aligha lett volna „feltojásozva” a sok-sok ág. A rövidlábú tojáskészítő mestereknek elkélt a segítség, a Kossuth tér fáinak legtöbbje ugyanis olyan magasságban kezdte szerteszét ágazni-bogazni az ágacskáit, hogy azt bizony egyszerű földi halandó még lábujjhegyre állva sem érhette el. Ezért is kerültek elő a létrák, aminek a tetején halált megvető bátorsággal, egyben szobafestőket megszégyenítő ügyességgel egyensúlyoztak az óvónénik a tomboló szélben. 

Fotó: Majzik Attila

Nekik, és a kicsiknek köszönhetően a színpompás tojások a helyükre kerültek. Szentes készen áll a húsvétra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában