Csongrád-Csanád vármegye

2023.05.30. 16:29

Zeneiskolások versenyeztek Szatymazon

Munkatársunktól

Jól szerepeltek a sándorfalvi diákok a zenei megmérettetésen. Fotó: Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola

Idén Szatymazon rendezte meg Országos Elektronikus-zenei Találkozóját és Versenyét a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola (STAMI). A mostani megmérettetésre 3 kategóriában 53 tanuló jelentkezett. Az idén újdonság volt a szólógitár kategória. A versenyen túl a találkozó célja, hogy összehozza egy szakmai fórumra a szintetizátorozást, zongorát vagy elektromos gitározást és a kamara csoportokat oktató tanárokat és a diákokat.

Kaszás László, a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője elmondta, hogy az alapvető zenei értékek elengedhetetlenek a fiatalok tudásának fejlesztésében. A versenyzők három kategóriában: szintetizátor, elektromos gitár, kamara felállásban adták elő a zenei darabokat. 

 Fotó: Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola

A versenyzőket egy szakmai zsűri bírálta el, amelynek a tagja Szendőfi Péter, Artisjus-díjas előadóművész; Mits Márton, a Kodolányi János Egyetem tanára és Szalma Ernő előadóművész volt. A zsűri elnöke értékelőjében megerősítette a fiatalokat abban, hogy ha az okostelefonok és internet világában is a gyakorlásra fordítanak időt, ebből a jövőben sokat profitálhatnak. Az iskola lapunkhoz eljuttatott közleményéből kiderült, hogy a STAMI tanulói összesen tizenegy díjat hoztak el versenyről. A versenyzőket Nagy Ádám, Kaszás László és Varga Rudolf készítette fel.

Közölték azt is, hogy Sándorfalván, tizenkét éve szervezik az országos Elektronikus-zenei Találkozót és versenyt, amelyen a zeneiskolák növendékei megmutathatják tehetségüket és tudásukat a háromtagú szakmai zsűri előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában