Szegedi hírek

2023.06.21. 21:30

Egyre több a szurikáta a vadasparkban

Suki Zoltán

Akiben felmerülne a kérdés, hogy mit csinálnak a szurikáták a Szegedi Vadasparkban, annak itt a válasz: szaporodnak. Az állatkert hírlevélben tájékoztatott az örömhírről, hogy még május közepén 5 apróság tűnt fel az üregeik bejáratánál, és azóta mindegyikük szépen és egészségesen cseperedik. De ez mind semmi! A jelenlegi szülők 2021-ben érkeztek Szegedre Pécsről és Budapestről. Az, hogy szépen egymásra találhattak teljesen egyértelmű. Már 10 utódjukkal együtt élnek igen mozgalmas életet a kifutójukban. Hosszabb távon természetesen a felnövő utódok más állatkertekbe kerülnek, hiszen véges a tartóhely kapacitása, ahogy vadon is elvándorolnak idővel a fiatalok. Egyébként érdekes, hogy hiába jöttek elefántok, orrszarvúk, egzotikus nagymacskák és tollas ritkaságok az elmúlt években, a legnagyobb kedvencnek még mindig a szurikáta számít a Vadasparkban. Ami nem is csoda, hiszen igen vicces állatok.

A szurikáták a mongúzfélék családjába tartoznak, Dél-Afrika száraz szavannáinak és félsivatagjainak a lakói. Bár ügyes ragadozók, kis termetük miatt rájuk is sokan vadásznak. De szerencsére biztosan vadon is szeretnek szaporodni, úgyhogy a természet sem marad szurikáták nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában