Szegedi hírek

2023.06.26. 12:50

Külföldi hallgatóknak nyílt tárlata a TIK-ben – Fotók

Creator Smyphony címmel külföldi hallgatóknak nyílt kiállítása Szegeden a TIK-ben. Farinaz Ajili és Elika Valehi modern és absztrakt művek alkotásában teljesedik ki, ennek lehet bárki szemtanúja a földszinti kiállítótérben.

Kiss Anna

Farinaz Ajili és Elika Valehi műveiből nyílt tárlat Szegeden. Fotó: Karnok Csaba

Farinaz Ajili és Elika Valehi is a Szegedi Tudományegyetemet választotta ahhoz, hogy magas szintű tudást szerezzen az egészségügyi területen. Előbbi az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar másodéves orvostanhallgatója, míg utóbbi az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar hallgatója. De nem csupán nemzetközi hallgatók, hanem művészek is: Farinaz színes ceruzával, akrilfestékkel, pasztellszínekkel alkot csodás képeket, míg Elika különböző technikákkal dolgozik, mint például akvarell, olaj, akril, szén és ceruza.

A két hallgató alkotásaiból hétfő délelőtt tárlat nyílt az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A megnyitón a két alkotó arról beszélt, hogy a művészet hatalmas erővel bír, hiszen érzelmeket vált ki, gondolatokat ébreszt, inspirál, mindemellett pedig egyedülálló módon átlépi a határokat és egy univerzális nyelvet alkotva összeköt mindenkit. Közölték, a művészet lehetővé teszi számunkra, hogy a legmélyebb gondolatainkat és érzelmeinket közöljük anélkül, hogy egyetlen szót szólnánk. Megjegyezték, alkotásaik mindegyike egy-egy valódi történetet mesél el művészi kifejezéssel.

A megnyitón jelenlévőket és a későbbi látogatókat is arra kérték, hogy merüljenek el ebben a művészi területben, és engedjék, hogy a vonások és színek a művészet felé tereljék őket, vagyis egy olyan világ felé, amely a kreativitást és a sokszínűséget ünnepli.

Farinaz Ajili és Elika Valehi elmondták, hálásak azért, hogy a TIK földszintjén kiállíthatták a képeiket, és remélik, hogy minden látogató magához öleli a szépséget és a művészetet, az alkotások pedig elnyerik a tetszését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában