Helyi kultúra

2023.07.29. 07:00

Jövő héten Lada-BMW fesztivál Csengelén

Imre Péter Géza

Jelenet egy korábbi Lada-BMW találkozóról. Archív fotó: Makány Ákos

– Úgy emlékszem, több mint 10 éve része Csengele életének a népszerű Lada-BMW találkozó, most fesztivál, amelyet az ötletgazda Csányi Róbert és Makány Ákos szervez. Az idei újdonság, hogy kétnapos lesz a rendezvény, augusztus 4-én és 5-én tartjuk meg – közölte Tóth Tibor polgármester. – Jó közösségi esemény, szükség van rá, az emberek igénylik – fűzte még hozzá.

A pénteki program a piactéren 17 órakor kezdődik zenés sütögetéssel, grillpartyval. Az első fellépő 20 órától Dévényi Tibi bácsi, aki sok pöttyös labdával és retro zenével alapozza meg az est hangulatát. Ezt követően, 21.30-tól az SMG-s srácok veszik át a stafétát jelentő mikrofonokat és adják elő legújabb számaikat, a koncert után diszkó lesz Dj Jakival. Szombaton 9 órától várják a szervezők az autókat és az érdeklődőket, egész nap izgalmas programokkal.

– Lesznek vetélkedők, pörgés-forgás, gumifüstölés, felvonulás a falu utcáin, 20 órától a DJ-ké, vagyis Sterbinszkyé, Tymoé és Jakié lesz a főszerep – sorolta Csányi Róbert és Makány Ákos.

– Különös lehet, de mindkét márkának a szerelmese vagyok, van a tulajdonomban Lada és BMW is, és szeretném másokkal is megkedveltetni – mondta Róbert. Megemlítette, hogy 2 évig csak Lada találkozó volt a név, utána lett Lada-BMW, és az idei az első fesztivál. Ez a 11-ik rendezvény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában