Szegedi hírek

2023.08.20. 13:22

Botka László: Magyarország helye Európában van - Galéria

Szegeden a nyugati értékekben hiszünk, a tudásra, tehetségre és szabadságra építjük városunkat – jelentette ki Botka László polgármester az augusztus 20-i városi díszünnepségen. Az új kenyereket Kondé Lajos püspöki helynök áldotta meg, amelyet aztán felszeletelve szétosztottak.

Timár Kriszta

A Széchenyi tér árnyas fái alatt tartották meg az államalapítás tiszteletére rendezett városi díszünnepséget. Fotó: Karnok Csaba

A városháza előtti árnyas területen rendezték meg vasárnap a szegedi augusztus 20-i díszünnepséget, így a csaknem 30 fokban is kellemes időben ünnepelhettek a Széchenyi térre kilátogatók. Az ünnepélyes zászlófelvonás után – amelyet a Fricsay Ferenc városi fúvószenekar kísért – a Tápai Hagyományőrző Egyesület tagjai énekeltek népdalokat, majd Szívós László, a Szegedi Nemzeti Színház színésze szavalta el Petőfi Sándor Az Alföld című versét.

Ünnepi beszédében Botka László polgármester hangsúlyozta: Szent István királyt, az államalapítást, valamint az európai Magyarországot és az európai értékeket ünnepeljük.

Csak a nyugati értékekre alapozva lehet jövőnk, az idő is Szent István ezen elképzelését igazolta. Magyarország helye Európában, nyugaton, az Európai Unióban és a NATO-ban van. Aki ezt megkérdőjelezi, Szent István örökségét kérdőjelezi meg

 – fogalmazott a polgármester. 

 

Szegeden kiállunk az európai értékekért. Mi a nyugati értékekben hiszünk, a tudásra, tehetségre és szabadságra építjük városunkat 

– szögezte le.

Az új kenyereket Kondé Lajos püspöki helynök áldotta meg, aki előtte arról beszélt, hogy döntéseink tesznek mindet azzá, akik vagyunk.

Szent Istvánt példaként állíthatjuk magunk elé, mint döntéshozót, nemzetért aggódót, aki jót akart közösségének

 – mondta a püspöki helynök.

Az ünnepség végén a megáldott új kenyereket felszelték és a jelenlévők között szétosztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában