Helyi kultúra

2023.09.22. 13:49

19 programot kínál vármegyénkben a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat

Országszerte több száz kulturális központ, művelődési ház, közösségi színtér várja az érdeklődőket és a határon túl is változatos programokkal a péntektől vasárnapig tartó 17. Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozaton. Vármegyénkben 19 programot kínálnak.

Delmagyar.hu

A Tömörkény István Művelődési Házban Kanalas István fafaragó állandó kiállítását lehet megtekinteni. Képünk illusztráció.

Fotó: Pezzetta Umberto

A Kultúrházak éjjel-nappal célja több mint másfél évtizede az, hogy minél többen legyenek részesei a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek, értékelvűségnek – közölte az eseményt szervező Magyar Népművelők Egyesülete az MTI-vel. A „Mindennap értéket adunk” szlogennel a szervezők azt üzenik, hogy a közművelődés a hétköznapokban is értékes kultúrát közvetít és teremt.

Pénteken a budapesti Csili Művelődési Központ, szombaton pedig a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra lesz a kiemelt helyszín, vasárnap pedig Epöl községben zajlanak majd a kiemelt programok.

A programsorozat honlapjáról kiderül, hogy Csongrád-Csanádban 19 programot kínálnak. Például pénteken 16 órától Deszken a musical szakkör tart nyílt próbát, Apátfalván pedig 17 órakor kezdődik a Miénk itt a tér! Ifjak napja.

Kiemelt országos helyszínként az Agórában Családi Játszónapra invitálnak. A rendezvény védnöke, Novák Péter nyitja meg a programot szombaton 9 órakor, majd lesz ringató foglalkozás és Teddy Maci Kórháza is orvostanhallgatókkal a kézműves foglalkozások mellett.

A Tömörkény István Művelődési Házban Kanalas István fafaragó állandó kiállítását lehet megtekinteni, Szőregen kerítéskiállítás, a szőregi Hősök terén a Verstér várja az érdeklődőket 26 tablóval. Dorozsmán Tökfesztivált rendeznek szombaton, az Agórában könyvcsere-pikniket tartanak pénteken és szombaton. A Bálint Sándor Művelődési Ház több programot is kínál, gyermekjógát tartanak, szombaton délután az Albatrosz Playback Színház nyílt bemutatkozó foglalkozására várják a vendégeket, 18 órától pedig a Tisza című fotókiállítás alkotóival lehet találkozni.

Szentesen díszmadár kiállítás és a Térfesztivál vár, a makói Hagymaház a Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak tárlatát kínálja, Kiszomboron pedig A Petőfi 200 emlékév alkalmából rendezett minikiállítás tekinthető meg szeptember 22-től ingyenesen az Ady Endre Művelődési Házban. Ruzsán a művelődési házban az év Falunapjai képekben címmel nyílt kiállítás, amelyet szintén a programsorozat keretében ajánlanak, Hódmezővásárhelyen pedig a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ nyílt varrónapot tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában