Szegedi hírek

2023.09.01. 13:07

Nyomozás lesz a Kisszínházban - Galéria

Kiss Anna

Megtartották pénteken Az eltört a korsó olvasópróbáját. Fotó: Gémes Sándor

Nyomozás zajlik majd október 13-ától a szegedi Kisszínház színpadán, ahol egy bűntényt göngyölítenek fel a színészek heves szócsatákba és mulatságos helyzetekbe keveredve. A következő hónap közepétől ugyanis Heinrich von Kleist Az eltört korsó című vígjátékát tekintheti meg a nagyérdemű Koltai M. Gábor rendezésében.

Ezzel az előadással indul az évad a Kisszínházban, ahol pénteken olvasópróbát tartottak, amelyen Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója elmondta, a rendező neve ismerősen csenghet a szegediek számára, hiszen tavaly ő volt az Élve megégetve – boszorkánytéboly című előadás rendezője is. Megjegyezte, idén már nemcsak rendezőként, hanem a Szegedi Nemzeti Színház művészeti tanácsának tagjaként is jelen van.

Barnák közölte, olyan kihívásokat szeretnének ebben az évadban adni a társulat tagjainak, amelyek felcsigázzák színészi érdeklődésüket, és amelyek révén élvezni tudják a munkát. Megjegyezte, olyan történeteket kerestek, amelyek izgalmasak a rendezők számára, és társadalmi kérdéseket feszegetnek. Az eltört korsó című darab esetében azt, hogy az igazságszolgáltatásban az igazságot szolgáltató hogyan akarja megúszni a bűnösségét.

A pénteki eseményen Koltai M. Gábor rendező többek között arról beszélt, hogy Heinrich von Kleist műve Európa-szerte a leggazdagabb vígjátékok közé tartozik. Mint mondta, nagyon mulatságos, végtelenül gonosz és okos, fantasztikus szerepeket kínáló, de rejtélyes darabról van szó. Hozzátette, utóbbi, vagyis a rejtély szó nagyon fontos a színházcsinálásban. Beszámolt arról is, hogy többféle módon szokták előadni a vígjátékot, ők a modern környezetet választották. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában