Helyi kultúra

2023.10.14. 11:00

Könyvajánló – Valérie Perrin: Trió

Timár Kriszta

1986. Adrien, Étienne és Nina a felső tagozaton ismerkednek meg egymással, és rövid időn belül elválaszthatatlan barátokká válnak. Van egy közös álmuk: együtt akarják elhagyni a porfészket, ahol felnőttek, hogy Párizsba költözzenek, és mindörökre együtt maradjanak. Igazi életre szóló gyermek-, majd kamaszbarátság ez, annak minden kellékével, konfliktusával.

2017 – a helyszín változatlan. Egy autó kerül elő a szülővárosuk melletti tóból, benne emberi maradványokkal. Virginie, az újságírónő kapja a feladatot, hogy tudósítson az ügy fejleményeiről. Ő igencsak jól ismeri a Trió tagjait, és lépésről lépésre feltárul az olvasó előtt nemcsak a negyedszázaddal korábban a tóba került autó titka, de a három gyermekkori barát rendhagyó kapcsolata is, és lassan megtudjuk, hogy mi történt velük, és hogy mi köze a roncsnak a barátságukhoz.

 

Valérie Perrin képes megragadni az élet dolgainak gyakran nem is sejtett árnyalatait. Ebben a megrendítő és lebilincselő történetben a kamaszkor mélységeit tárja fel előttünk, a múló időét, amely nemcsak egyesíthet minket, hanem akár közénk is állhat, hogy mindörökre elválasszon egymástól. Előző regényei, a Másodvirágzás és A vasárnap koldusai óriási sikert arattak és immár harminc nyelven, összesen több millió példányban keltek el világszerte. Hazánkban is folyamatosan előkelő helyen szerepel a hazai toplistákon, a legnagyobb könyves közösségi oldalon kiugróan magas a szerző értékeléseinek száma és az elért tetszési indexe. 2003 óta Claude Lelouch filmrendező élettársa, és bár alkotótársként több filmet is jegyez vele közösen, az igazi ismertséget, nemzetközi hírnevet a regényei hozták meg számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában