Szegedi hírek

2023.10.05. 14:34

Péntektől színpadon a Szerelmes Shakespeare – Galéria

Kiss Anna

Korhű látványvilág, modern tartalom. Fotó: Török János

Perzselő romantikának és tettlegességig fajuló dühnek egyaránt szemtanúja lehet a Szerelmes Shakespeare közönsége péntektől, október 6-án mutatják be a Szegedi Nemzeti Színház évadnyitó előadását Horváth Illés rendezésében. Csütörtökön fotós próbát tartottak, így láthattuk, hogy csókból, bunyóból, poénból és kardvívásból sincs hiány a színpadon, ahol egy eb is feltűnik majd. A darabban egy színházat alakítanak ki, annak társulata pedig Erzsébet királynőnek ad majd elő egy darabot, aki egyébként nagyon szereti a kutyákat. Ezért döntött úgy a szervező, hogy egy négylábú szereplője is lesz a szegedi produkciónak.

Érdekessége az előadásnak az is, hogy az írót és annak múzsáját egy színészházaspár alakítja majd. Shakespeare szerepét Krausz Gergő játssza, míg felesége, Menczel Andrea a múzsája, szerelme lesz, vagyis Lady Viola bőrébe bújik. A rendező szerint ez azért is jó, mert senki sincs zavarban, ha egy adott pillanatban őrületesen heves csókolózást kér a színészektől.

Bár maga a látványvilág korhű, a tartalom mégis modern, hiszen annak alapanyagát egy Hollywood-i film jelenti. A nyelvezete, a cselekménye, a ritmusa, a zenei világa, a humora is modern. A nézők pedig nemcsak egy szerelmi történetnek lehetnek szemtanúi, hanem annak is, hogy milyen manapság színházat csinálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában