Szegedi hírek

2023.10.16. 15:40

Szegedi diákok is pályázhatnak az UNICEF programjára

Ötödik alkalommal indította el Rajtad áll a jövőd! elnevezésű programját a UNICEF Magyarország, lehetővé téve, hogy a 14-22 éves magyarországi fiatalok aktívan részt vegyenek a különböző, őket érintő társadalmi problémák feltárásában és a megoldások kidolgozásában. Most a szegedi szakképzőkben tanulók is megkapták ezt a lehetőséget.

Suki Zoltán

Ismét elindítja a Rajtad áll a jövőd! elnevezésű programját a UNICEF Magyarország. A programban a fiatalok idén is a lelki egészség, az oktatás, a részvételiség és a környezetvédelem témakörében nyújthatták be pályázatukat. A pályázatok benyújtása előtt 225 diáknak szerveztek problémafeltáró kreatív foglalkozásokat tíz oktatási intézményben, hogy közösen tárják fel azokat a nehézségeket, amelyek közvetlen környezetükben jelen vannak. A beérkezett pályamunkákból kiderül, hogy a részt vevő fiatalokat jelenleg a lelki egészség témaköre foglalkoztatja leginkább. A beérkezett 20 pályamunka elbírálása után a kiválasztott 10 csapat október végén folyamatos szakértői támogatás mellett kezdheti meg a megoldások kidolgozását.

Az UNICEF azt is közölte, hogy a programba idén tíz olyan településen működő szakképzési intézmény és technikum is jelentkezett, amelyek korábban nem vettek részt a kezdeményezésben, így a Budapest III. és XIV. kerületében, Cegléden, Tokajban, Sátoraljaújhelyen, Szegeden, Komlón és Sellyén működő szakképző iskolákban tanuló fiatalok pályázhattak a négy kategóriához kapcsolódó ötleteikkel.

Az UNICEF Magyarország kifejezett célja, hogy az ország összes vármegyéjébe eljuttassa a programot.

A nemzetközi szervezet 2018-ban indított, Egy generáció korlátok nélkül elnevezésű nemzetközi, átfogó programja biztosítja, hogy a fiatalok világszerte megfelelő oktatásban és képzésben részesülhessenek és később könnyen megtalálhassák helyüket a munka világában. Ennek része a Rajtad áll a jövőd! Program is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában