Helyi kultúra

2023.11.13. 18:53

A kisgyermekes anyákért szólal fel új regényében Rácz Zsuzsa – GALÉRIA

A Somogyi Könyvtárban mutatta be frissen megjelent könyvét hétfőn Rácz Zsuzsa. A kötetlen hangulatú beszélgetésen a regény apropóján szó esett az anyák mindennapos problémáiról és kicsit tágabban a nők társadalmi helyzetéről is.

Timár Kriszta

Új könyve apropóján a nők társadalmi helyzetéről beszélt Szegeden Rácz Zsuzsa. Fotó: Gémes Sándor

Kovácsné kivan címmel új regényt jelentetett meg Rácz Zsuzsa. Az Állítsátok meg Terézanyut szerzője 21 évvel azután, hogy 150 ezer példányban adta el szókimondó könyvét, immár kétgyermekes anyaként tért vissza az írói pályára, hogy ismét egy sokak által tabuként kezelt témával, a kisgyermekes édesanyák mindennapos gondjaival foglalkozzon. A könyvet hétfőn Szegeden, a Somogyi Könyvtárban mutatta be.

A beszélgetésen elhangzott: bár igyekezett tagadni, de tény, hogy Terézanyut saját magáról mintázta. Nincs ez másképp Kovácsnéval, új könyve főszereplőjével sem, bár ez esetben már sokkal nagyobb távolságot tartott a való élettől. 

Én is Kovácsné vagyok, mint sokan mások. Feleség, aki állandóan lázad

 – mosolygott.

Rácz Zsuzsa új könyve kapcsán kiemelte: az EU-ban Magyarországon végzik a nők a legtöbb házimunkát. – Ez nem jó nekik, csak nem mondják ki – mutatott rá. De témaként hozta fel azt is, milyen személytelenné válik egy nő, ha férjhez megy és a nevét is elveszíti. Hozzátette: arról is fontos beszélni, hogy az anyáknak nem szabad tönkremenniük abban a pár évben, amíg csecsemőt gondoznak.  

A Kovácsné abban segít, hogy tudjunk beszélni erről akár saját párunkkal is

 – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában