Helyi kultúra

2023.12.16. 11:30

Könyvajánló – Laura Barnett: Ajándékok

Timár Kriszta

Maddy azon morfondírozik, hogy mit ajándékozzon régi iskolai barátjának, Peternek, aki egy nehéz válás után most költözött vissza Londonból a dél-angliai Lenbourne-be. Peternek fogalma sincs, mivel lephetné meg kamasz lányát, Chloét, akit alig ismer. Chloe valami különlegeset szeretne venni a nagymamájának, Irene-nak, aki egyedül él a város másik végében. Meglévő és leendő szerelmek, testvérek, barátok, szülők, gyerekek, akik meg akarják ajándékozni a másikat, hogy kifejezzék érzéseiket, ami az év többi napján nem is olyan könnyű.

A könyv egymáshoz kapcsolódó történetekből áll, 12 ember 12 ajándékának sztorija. Szereplői átlagos emberek, akik az élet mindennapi gondjaival küzdenek. Mindannyiuknak van valamilyen elakadása, erre keresik a megoldást. Karácsonyi problémájuk is tipikus: mindenki másnak akar különleges ajándékot adni, a történetek célja, hogy bemutassák: a karácsony lehet csodálatos és bonyolult ünnep is, de végső soron egy olyan időszak, amelyben, ha a szeretteink körében töltjük, akkor jó eséllyel remekül érezhetjük magunkat. 
Az Ajándékok egy regény arról, hogy szeretni, örömet szerezni jó. A karácsonyi füzérként egymásba kapcsolódó történetek inspirálnak, meghatnak és vigasztalnak; arra emlékeztetnek, hogy milyen csodálatos és szomorú, nehéz és boldog, milyen különös lehet a karácsony. A lényeg pedig a mögöttes üzenet: hogy nem csak karácsonykor érdemes odafigyelni másokra, és hogy a megbocsátás és az újrakezdés minden esetben fontos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában