Könyvajánló

2023.12.02. 08:20

Könyvajánló – Sarah Turner: Stepping up - Beth felnő

Timár Kriszta

Beth a család dédelgetett fekete báránya. Harmincegy éves, de úgy él, mintha még mindig tizennyolc lenne. Folyamatosan csak sodródik, nincs állandó munkahelye, imád kocsmázni, órákat görgeti a telefonját, és még mindig a szülei házában lakik. Egy nap azonban minden rosszra fordul. Imádott nővérét és sógorát baleset éri, Doug meghal, a testvére pedig kómába kerül. Két gyerekük, a kiskamasz Polly és a 3 éves Ted gyámságát rá hagyták – igaz, annak idején valószínűleg senki sem gondolta komolyan, hogy valaha szükség lehet erre.

Bár a kontrollmániás és tudálékos anyja felajánlja a segítségét, Beth eltökéli: mindent megtesz a gyerekek érdekében és összekapja magát, hogy amikor a nővére felébred, minden rendben legyen. Hamar rádöbben, hogy felnőttnek lenni nem is olyan egyszerű. Bevásárlás, bölcsődei jelszó, főzés, számlák, határidők, villanyóra leolvasás, mosás? Csupa rémisztő, bonyolult feladat. Még ijesztőbbé teszi mindezt egy gyászoló, dacos kamasz, aki nem akar közel engedni magához senkit, és egy édes kisgyerek, aki az egészből szinte semmit nem ért, de csak a szülei fotójával tud elaludni, ráadásul Beth legjobb barátja egyre csak távolodik tőle, miután összejön valakivel.

Hogyan tudja egy szétszórt, kamaszlelkű nagynéni pótolni az elveszített családot? Hogyan higgyen magában, amikor senki más sem hisz benne? Vajon ezt is feladja, mint eddig minden mást? Sarah Turner a Sz@ranyu naplójában már bizonyította, mennyire szókimondó és vicces módon tud beszélni az anyaság árnyoldalairól. Ebben a regényében azt mutatja meg, milyen, ha valakinek derült égből szakad a nyakába az anyaság. Megríkat és megnevettet egyszerre, és csodálatos módon mesél veszteségről, gyászról, felnövésről, szeretetről és újrakezdésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában