Szegedi hírek

2023.12.05. 20:19

Megvendégelték a karácsonyi műsorra készülő gyerekeket

Nyolc állami gondoskodásban élő fiatalt vendégelt meg kedden este egy családi étterem. A szegedi vállalkozók így jutalmazták meg őket, mert több mint ezer sorstársuknak készülnek karácsonyi színházi előadással.

Timár Kriszta

Az éttermi vacsorát külön élménnyé varázsolta az asztalok közt robogó, italt szállító kisvonat. Fotó: Gémes Sándor

Az ÁGOTA Közösség idén is megrendezi hagyományos karácsonyi ünnepségét a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekei és fiataljai számára. December 19-én 13 vármegyéből csaknem ezer fiatalt várnak a Szent Gellért Fórumba, ahol mindannyian személyre szóló ajándékot kapnak: a támogatóknak köszönhetően azt rejti majd csomagjuk, amit levélben kértek az angyalkától.

Ezen az eseményen mindig kedveskednek egy ünnepi műsorral is, amelyet idén a a szegvári Kalkuttai Szent Teréz Lakásotthonban élő gyermekek adnak. Egy színdarabbal készülnek: a Kis gyufaárus lány történetét adják elő. Balogh Zsolt, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgató-helyettese, az ÁGOTA karácsony koordinátora elmondta, 2 hónapja készülnek a fiatalok erre a produkcióra.

Éppen velük próbáltam akkor is, amikor telefonált a Pályaudvar Lakásétterem tulajdonosa, hogy szeretné az ÁGOTA karácsonyt támogatni azzal, hogy néhány fiatalt vendégül látnak. Mivel ezek a gyerekek nagyon lelkesen készülnek, egyértelmű volt, hogy akkor ők kapják meg ezt a lehetőséget, ők mentek el erre a különleges vacsorára 

– tette hozzá.

A nyolc állami gondoskodásban élő gyerek így gyros tálat ehetett, a hozzá tartozó üdítőket pedig kisvonat szállította az asztalukhoz. Az élményvacsorát láthatóan mindenki élvezte.

Csepregi Károly, az étterem tulajdonosa elmondta, feleségével 3 éve veszítették el sérült lányukat, ezért különösen közel áll hozzájuk a fiatalok támogatásának gondolata.

Mi ezzel tudunk egy kicsit hozzájárulni ahhoz, hogy azt érezzék: van értelme, hogy ilyen komoly feladatot vállaltak és arra becsülettel készülnek

 – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában