Helyi kultúra

2024.01.13. 10:00

Franciák forgattak a Makói Forgatósnál

Francia tévéstáb forgatott nemrégiben a Forgatós táncegyüttes próbatermében – az ebből készült anyag az ottani televízió egyik kulturális műsorában kerül majd adásba. A szereplés nyomán a makói táncosok egy dijoni fesztiválmeghívásra is számítanak.

Szabó Imre

A Forgatós táncosai ismét öregbíthetik Makó hírnevét. Archív fotó: Szabó Imre

Még tavaly nyáron történt, hogy a Makovecz téren viselet- és néptáncbemutatót tartottunk

 – elevenítette fel a külföldi tévések látogatásának előzményeit a Forgatós táncegyüttes művészeti vezetője, Doktor László. A műsort véletlenül látta egy Magyarországon született, de hosszú ideje Franciaországban élő turista, és annyira megtetszett neki, hogy később a makói táncosokat a próbatermükben is felkereste, további ízelítőt kérve repertoárjukból. Az illető közreműködésével érkezett aztán a közelmúltban egy négy fős stáb a Maros-parti városba. 

Fotó: Szabó Imre

Megtudtuk, egy 20 perces műsort, 4 koreográfiát mutattak be nekik Szent János téri próbatermükben, természetesen a megfelelő viseletben. Hogy mindez mikor kerül adásba Franciaországban, egyelőre nem tudni, csak annyi biztos, hogy egy kulturális műsorban lesz látható. Később persze itt is meg tudják majd nézni az érdeklődők, ugyanis az anyag várhatóan felkerül majd a legnagyobb videómegosztó oldalra.

Ám a látogatásnak nem a külföldi tévészereplés az egyetlen hozadéka. Doktor Lászlót a napokban arról értesítette a stáb egyik tagja, hogy idén nyárra várhatóan meghívást fognak kapni Dijon városába, egy kulturális fesztiválra. 

Fotó: Szabó Imre

Mindig nagy öröm számunkra, ha valahol idegenben is képviselhetjük Makót, bemutatva a magyar néptánckultúrát

 – mondta Doktor. Aki azt is hozzáfűzte, a nyári időszakra már nem ez az egyetlen szereplési lehetőségük külföldön. 

Fotó: Szabó Imre

A gyermekcsoport egy hétnapos fesztivál vendége lesz Lengyelországban

 – árulta el. Úgy tudja, a rendezvényre közel 150 csoportot várnak szerte Európából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában