Szegedi hírek

2024.02.28. 09:00

Én vagyok én, te vagy te a Zug Színházban

Március elején Csorba Kata főszereplésével tekinthető meg a Zug Színházban Horgas Ádám Én vagyok én, te vagy te című monodrámája. A nagy érdeklődésre való tekintettel kétszer is bemutatják az előadást.

Koós Kata

Csorba Kata hívja március elején kincskereső játékra a közönséget.

Fotó: Török János

Március 6-án és 7-én a szegedi Zug Színház és Művészeti Tetthelyen lesz megtekinthető a Szegedi Nemzeti Színház korábbi főrendezője, Horgas Ádám által írt Én vagyok én, te vagy te című monodráma. Az interaktív előadást Csorba Kata játssza, az ősbemutatót 2022. februárjában tartották a Kisszínházban.

A drámában Éva sötét és titokzatos múltja tárul a közönség elé, amelynek mozaikjait a nézők együtt rakják össze a főszereplővel. Az előadást az alkotók kifejezetten a felnőtt nézőknek ajánlják, mert a történet mély és fontos problémát boncolgat.

Csorba Kata elmondta, hogy a darab nagyon erőteljesen beszél az elfogadásról. Arról, hogy mielőtt ítélkeznénk a másikkal szemben, fókuszáljunk arra, hogy az ő valósága merőben eltérhet attól, amit mi valóságnak gondolunk.

Az előadás különlegessége, hogy interakcióra, közös játékra hívják a nézőket.

Pontosan tudom, milyen a másik oldalon állni. Vettem már részt interaktív előadásokban nézőként is. És hiába vagyok színész, a civil életben nem mindig önt el a szereplési vágy. Éppen ezért kell fokozott figyelemmel lennem nézőink iránt. Az eddig előadások tapasztalata az, hogy csak pár percig van zavar a gépezetben. Aztán a közönség megérti az előadás játékos szabályrendszerét, és rájön, hogy nincs semmi félnivalója. A dolog megfordul, és a néző kezdi el oldani a színész félelmeit. Gyönyörű szimbiózis ez 

– hangsúlyozta a színésznő azok számára, akik esetleg ódzkodnak a reflektorfényben zajló interakciótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában