Szegedi hírek

2024.03.03. 08:00

Kitűzővel köszöntik a nőket a Somogyiban

Timár Kriszta

Forrás: Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, Somogyi-könyvtár

A Somogyi-könyvtár és a Mályvavirág Alapítvány az elmúlt évek nagy sikerére való tekintettel 2024-ben is közösen rendezi meg a nemzetközi nőnapot, amelynek mottója már ismerősen csenghet:

Minden nő számít, minden élet számít

 A nemzetközi nőnap alkalmából azon női olvasókat, akik március 4-e és 8-a között ellátogatnak a Somogyi-könyvtár Dóm téri főépületébe vagy fiókkönyvtáraiba és könyvet kölcsönöznek, a Mályvavirág Alapítvánnyal együttműködve köszöntik egyedi, kézzel készített, horgolt mályvavirág kitűzővel és tájékoztató szóróanyaggal. A mintegy 800 virág elkészítésében több önkéntes is részt vett, köztük a Szegedi Pedagógus Fáklya Természetbarát Közhasznú Egyesület tagjai, nyugdíjas pedagógusok, holland nyugdíjasok, SisterHook, valamint az Odesszai Fiókkönyvtár Fonalbarátok köre. A hölgyeket továbbá egy, a témához kapcsolódó villámkvízzel is várják a központi könyvtár 2. emeleti kölcsönzőjében az olvasószolgálati pultnál. A kvízt kitöltő játékosok között három nyertest sorsolnak ki, akik 1-1 értékes ajándékkönyvet és 1-1 kitűzőt választhatnak ajándékba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában