Mórahalmi sikerek a szolnoki XVII. Pelikán Kupán

2024.04.08. 16:17

Bronzéremmel tértek haza a szakácsok és a pincérek

Cukrászok, szakácsok, pincérek és idén már pékek is versenyeztek a XVII. Pelikán Kupán, a szolnoki Aba-Novák Agórában. A hétvégi versenyen a mórahalmi Tóth János szakképző iskola diákjai is ott voltak.

Arany T. János

[16:14] Majzik Attila Jó szakmai tapasztalat volt a mórahalmi Tóth János szakképző iskola tanulóinak a szolnoki Pelikán kupa.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a hétvégén 17. alkalommal rendezte meg a Pelikán Kupát. Az országos versenyre szakács, cukrász, pincér és az idén először pék szakmában várták a versenyzőket, csapatokat. Idén a  Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium több csapatot is nevezett. Szakács, felszolgáló és cukrásztanulók is megmérettettek.

A mórahalmi Tóth János szakképző iskola cukrásztanulói is részt vettek a hétvégi  XVII. Pelikán Kupán Szolnokon. Fotó: Karnok Csaba
A mórahalmi Tóth János szakképző iskola cukrásztanulói is részt vettek a hétvégi  XVII. Pelikán Kupán Szolnokon. Fotó: Karnok Csaba

A diákokat képzőhelyük, a mórahalmi Vanilla Étterem és Cukrászda és a cukrász tanműhely nevezte és készítette fel a versenyre. A cukrászok négy süteményt tálaltak: zserbót, csokis virágcserepet formázót, méhecske alakú meringue sütit és gyümölcsös ládikát. A szakácsok cékla carpaccióval, mórahalmi friss sajtokkal és piritott lenmaggal, valamit szűzpecsenyével és tanyasi csirkés kukoricalepénnyel igyekeztek lenyűgözni a zsűrit több-kevesebb sikerrel. A szakácsok és a pincérek bronzéremmel tértek haza a hétvégi versenyről. Mentoraik és felkészítőik, D. Geri Viktória, Goda Gábor és Hebők Kamilla büszkék a diákok teljesítményére.

A pincérek csapatát Vass Gábor, a szakácsokat Détári Vilmos képviseli a fotón. Mindkét csapat bronzérmes lett a hétvégi  XVII. Pelikán Kupán Szolnokon. Fotó: Karnok Csaba
A pincérek csapatát Vass Gábor, a szakácsokat Détári Vilmos képviseli a fotón. Mindkét csapat bronzérmes lett a hétvégi  XVII. Pelikán Kupán Szolnokon. Fotó: Karnok Csaba 

– Nagyon izgalmas volt a verseny, régóta készültünk rá, próbáltuk a legjobbat kihozni magunkból. Igyekeztünk minél kreatívabb, nem hétköznapi ételeket kitalálni. Sok olyan ételt, alapanyagot és technológiát ismertem meg, amiről ezelőtt még sohasem hallottam. Nagyon fontos volt számunkra a verseny és nagyon sokat tanulhattunk – értékelte a versenyt Détári Vilmos, végzős szakács tanuló.

Angyalné Kovács Anikó, az iskola igazgatója ezt azzal egészítette ki, hogy a Vanilla étterem és a cukrász tanműhely azért rendkívül fontos partnerei az iskolának, mert a kötelező tananyagon kívül sokat foglalkoznak tehetséggondozással. Mint mondta, nem csak a napi rutin tanítják meg a diákoknak, ami a gyerekek jövőképe miatt rendkívül fontos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában