Napszínes

2024.04.08. 21:30

Lakótársakat kapott a kübekházi négylábú fűnyíró osztag

Timár Kriszta

Birkák után tyúkok is kerültek Kübekháza főterére. Fotó: Karnok Csaba

Lassan egy komplett tanyaudvar alakul ki Kübekháza főterén, újabb állatokkal gyarapodott ugyanis a falu központi része. Másfél éve költöztettek birkákat a területre, a jószágok turisztikai látványosságon kívül praktikus célt is szolgálnak: ők nyírják a füvet a közmunkások helyett ott, ahova a kétlábú kollégák nem érnek el. A közeljövőben például a régi iskola udvarának karbantartása kapcsán vetik majd be őket.

Most viszont más miatt zajlott náluk az élet, ugyanis lakótársakat kaptak. Az öt nagytestű Brahma tyúkot és egy kakast egy házaspár ajánlotta fel az önkormányzatnak. A szárnyasokat húsvétra helyezték ki a falu központi terére, de természetesen nem csak egyszerűen berakták őket a kerítés mögé. Ahogyan a birkák, úgy ők is kaptak saját házikót.

A tik-lakot a polgármesteri hivatal tetőcseréje során lekerült lécekből, deszkákból, egyéb kimaradt építési anyagból készítették. – Eredetileg vásároltunk a neten egy kész tyúkólat, csak az nagyon kicsinek bizonyult ezeknek a nagytestű állatoknak, így maradt a saját készítés – mesélte Petőné Hegyes Mirjam, az önkormányzat településüzemeltetési vezetője, egyben a tyúkól dizájnere. 

A kakas és a tyúkok az elmúlt napokban megszokták új otthonukat és a területen legelésző birkákkal is jól kijönnek. Így mostmár nem csak négylábúakat, hanem szárnyasokat is lehet nézegetni és etetni Kübekháza főterén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában