Szegedi hírek

2024.05.22. 13:19

Világpremier a szegedi dómban

Koós Kata

Maestro Ács János, Pavarotti és a Három Tenor világhírű karmestere vezényli Szegeden Don Lorenzo Perosi – Davide-Kristof Acs Krisztus oratóriumát. A világon először a szegedi dómban lesz hallható a különleges oratórium május 27-én este fél nyolctól. 

Don Lorenzo Perosi Krisztus életét hűségesen követő hét, egyenként teljes estét betöltő, összesen 13 órás zenei anyagát Davide-Kristof Acs dolgozta fel. Dramaturgiai szerkesztésében egy 80 percnyi, új mű született, amelyben a megváltás elbeszélése három jelenetben és hét képben fogalmazódik meg. 

A Krisztus oratórium a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Vaszy Viktor Kórus, valamint olyan neves előadóművészek előadásában kerül közönség elé, mint Kolonits Klára, Kriszta Kinga, Zemlényi Eszter, Molnár Levente, Antoni Norbert, Kovács Gábor operaénekesek és Kautzky Armand színművész. 

A világpremieren Jafet Ramon Ortega Trillo Apa O.S.A., a vatikáni Szent Anna Pápai Plébánia alelnöke, a Szent Péter-bazilika zenei kápolnamestere képviseli a Vatikánt. Az előadás a Filharmónia Magyarország szervezésében a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál záróeseménye lesz.

Jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország szegedi irodájában, a Ticket Express jegyirodáiban, valamint online a Jegymester weboldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában