Szegedi hírek

2024.06.01. 19:13

A Szív Napját ünnepelték - GALÉRIA

Petőfi-telep apraja-nagyja együtt ünnepelte a Szív Napját szombaton. Délelőtt köszöntötték a városrész újszülöttjeit és újdonsült felnőttjeit a művelődési házban.

Koós Kata

Ajándékot kaptak azok a gyerekek, akik az elmúlt egy évben születtek vagy váltak nagykorúvá. Fotó: Karnok Csaba

Pörköltfőző versennyel indult Petőfi-telepen a Szív Napja szombaton. A rendezvény célja évről évre a közösségi összefogás erősítése, eredetileg a Jézus Szíve templomhoz kapcsolódóan kapta elnevezését. 

A településrész több mint húszéves hagyományához híven ez alkalommal is köszöntötték az újszülötteket és az idén 18. születésnapjukat ünneplő fiatalokat. Az ötven csecsemőnek és a hat friss felnőttnek egy szál virággal és családi fotózási lehetőséggel kedveskedtek, valamint a helyi óvodások és iskolások is zenés-énekes-táncos műsorral készültek nekik. Ezzel is igyekeztek az ünnepeltekben és családjaikban erősíteni az összetartozás érzését. 

– A gyermek születése eleve egy csodálatos dolog, de a közösség szempontjából is nagyon fontos az újszülöttek érkezése, hiszen velük gyarapszik a körzet csapata, családja – köszöntötte a családokat Szénási Róbert önkormányzati képviselő. 

Gyatyel Péter református lelkész arra buzdította a jelenlévőket, hogy a Jóistennek is biztosítsanak helyet családjukban, hogy velük osztozhasson a gyermekáldás örömében és felelősségében. 

– Jézus azt mondta, „engedjétek hozzám a gyerekeket”. Mert ő az, aki alkotott bennünket, akinek terve van velünk és gyermekeinkkel, aki segíteni tud a bajban, aki velünk együtt tud örülni, és ő az, aki áldásával elhalmoz bennünket – mondta a lelkész. 

Egész nap kézműves vásárt tartott a művelődési ház mellett a Magocska Kézműves Baráti Kör. A gyerekek nerf-airsoft pályán, ugrálóvárban, kisinasok próbáján is játszhattak, de volt arc- és élményfestés is. A színpadon helyi előadóművészeti csoportok a jó ebédhez nótáznak, majd táncolni csábították a publikumot. A rendőrség is kitelepült, standjuknál rohamfelszerelésbe bújhattak a gyerekek, beszállhattak a rendőrautóba, amelynek villogóját és szirénáját is kipróbálhatták, sőt még a nyomrögzítés fortélyaival is ismerkedhettek, tenyérlenyomatot készíthettek a rendőrökkel. 

Bemutatót tartott a Pavane Történelmi Táncegyüttes és Zászlóforgató Csoport, a Kozmosz Egyesület akrobatikus rock and roll műsorral lépett színpadra, a Cserregő bábtársulás pedig bábelőadással kedveskedett a kicsiknek és nagyoknak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában