Helyi sport

2007.06.01. 16:19

Varga Tamás három évre a Szeged Betoné

Megvan a Szeged Beton férfi vízilabdacsapatának első igazolása. Méghozzá igazi „nagy hal"! A Tisza-parti klubhoz ugyanis hároméves szerződést írt alá a világ- és olimpiai bajnok Varga Tamás (képünkön).

Szélpál László

Ekkora nevű pólós még sohasem került a Szegedbe. [namelink name="Varga Tamás"] (1975. július 14-én Szolnokon született) az olasz Chiavari együttesét cserélte fel hároméves időtartamra a Betonra. A Csuvi becenévre hallgató, 203 cm-es, 101 kg-os óriás korábban játszott a Szolnokban, a Vasasban (többször is), szerepelt Olaszországban (Catania, Nervi, Chiavari), Svájcban (Basel), az Újpestben. Fényes eredményeket mondhat magáénak: volt világbajnok (2003), olimpiai bajnok (2004), Eb-2. (1995), Eb-3. (2001), junior-világbajnok ('95), junior Európa-bajnok ('94), kétszer KEK-győztes ('95, 2002 – Vasas), háromszor Magyar Kupa-győztes ('96, 2001, 2002 – Vasas), négyszer magyar bajnoki 2. ('95, '96, 2002, 2003 – Vasas).

– Mindenképpen szerettünk volna az egyébként is jó csapatunkba olyan pólóst szerződtetni, akinek segítségével első lépésként döntőbe esélyes, 2-3 év múlva pedig aranyéremsanszos együttesünk lehet – nyilatkozta lapunknak Körtvélyessy Péter, a Szeged elnöke. – Olyan pólósra gondoltunk, akinek tekintélye van, aki képes összefogni a csapatot.

Tamás alkalmas a feladatra, olyan játékos, aki a vízilabdának és a családjának él. Sok poszton használható, univerzális játékos: a világ egyik legjobb bekkje, jól lő, és centerként is magas szintű produkcióra képes. Viszonylag gyorsan egyezségre jutottunk, a harmadik tárgyalás végeztével már egymás tenyerébe is csaptunk. Nagyon örülök, hogy nálunk folytatja pályafutását.

A klub első embere azt is mondta, [namelink name="Varga Tamás"] volt a Beton első nyári igazolása, de rövidesen mások is követik őt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában