Helyi sport

2010.01.29. 19:02

Kakasszéki csodaműszer

Kakasszéken létezik egy olyan rehabilitációs műszer, amelyből a világon csak három darab van. A dynamometert már kipróbálta a Pick Szeged játékosai közül Danijel Andjelkovics és Petar Nenadics is.

Munkatársunktól

Dr. Duray Péter a sport megszállottja. Hobbija a mozgás, de orvosi munkája alatt sem tud elszakadni a sporttól.

– Osztom azok véleményét – kezdte a beszélgetést dr. Duray Péter –, akik szerint a sport – beleértve a tömegsportot és az élsportot egyaránt – a nemzetgazdaság húzó, stratégiai ágazata kell legyen. Sajnos több területén is vannak rossz tapasztalataim, azt látom, hogy a sportoló gyakran felesleges ezreket költ több, azonos tartalmú, be nem vizsgált táplálékkiegészítőre. Nem megfelelő a terhelés, az edzéstervek „optimalizálása" nem egyénre szabottan történik. A mozgásszervi, labor- és egyéb szűrővizsgálatok ritkán vagy egyáltalán nem történnek meg. Nem mindegy a játékosnak, a klubnak és a nézőnek sem, hogy mikor és milyen állapotban tér vissza a pályára a rehabilitált sportoló.

Használatban a dynamometer. Fotó: DM/DV

Használatban a dynamometer.
Fotó: DM/DV

Egyelőre kevesen tudják, hogy Kakasszéken és Szegeden is üzemel olyan rehabilitációs központ, amely hatékonnyá teszi a gyógyulást.

– Kakasszéken a mozgásszervi szűrésre alkalmas legmodernebb dynamometer áll rendelkezésre, amelyből három darab van a világon! A Pick Szeged volt és jelenlegi kézilabdázói közül többen már igénybe vették: Danijel Andjelkovics, Petar Nenadics és Laluska Balázs már részt vett nálunk egy terápián. A szegedi Bérkert Klinikán gyógytornászháttérre épülő, a sportban világújdonságnak számító, komoly tudományos eredményekkel büszkélkedő Bemer terápiás rendszer működik, amely alkalmas a sérülések hatásos kezelésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában