Helyi sport

2013.02.10. 18:35

Top 10: Szegedre figyelt a tekevilág

Csongrád megye - A 2013-as év első top 10-es összeállításában is remek eredményeket találhatunk, elég csak a gyorskorcsolyások Eb-negyedik helyére, Lékó hollandiai remeklésére vagy a szentesi táncosok bajnoki érmeire gondolni. Listánk élén a kiválóan megrendezett szegedi teke világranglista-verseny végzett.

Gyúrós István

Nemzetközi versenyeken és a hazai sorozatokban is remekeltek a megyei sportolók januárban – ráadásul a rendezésben is élen jártak.

1. BB Mentor Kft.-kupa. Kiváló rendezéssel és közel 170 indulóval zajlott le az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a 11. WNBA-NBC nemzetközi A kategóriás férfi egyéni teke világranglista-verseny, amelyet a BB Mentor Kft.-kupáért rendeztek meg. A szegediek közül [namelink name="Karsai László"] második, [namelink name="Zapletán Zsombor"] harmadik lett, a győzelmet a szerbiai [namelink name="Zavarkó Vimos"] szerezte meg.

III. Vilmos herceg tarolt. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


2. [namelink name="Lajtos Szandra"], [namelink name="Kónya Zsófia"]. A negyedik helyen végzett a két szegedi versenyzővel, Lajtos Szandrával és Kónya Zsófiával, valamint Keszler Andreával felálló magyar női váltó a malmői rövidpályás gyorskorcsolya-Európa-bajnokságon. A döntőt a holland csapat nyerte, megelőzve a németeket és a lengyeleket.

3. Hegyes Bertalan János, Kis Violetta. Akárcsak tavaly, az idén is a szentesi [namelink name="Hegyes Bertalan János"], [namelink name="Kis Violetta"] kettős nyerte a magyar bajnoki címet tíztáncban. A Budapesten megrendezett bajnokságon Hegyesék mögött a szintén a Szilver TSE-ben sportoló [namelink name="Budai Attila"] és [namelink name="Barna Lilla"] szerezte meg az ezüstérmet, míg a dobogó harmadik fokára a [namelink name="Süttő Roland"], [namelink name="Tombácz Anikó"] duó állhatott fel.

Képek a Tíztánc Bajnokság döntőjéről. Fotó: MTI (galéria)


4. Lékó Péter. A szegedi sakknagymester, [namelink name="Lékó Péter"] három győzelem és egy vereség mellett kilenc döntetlennel, azaz 7,5 ponttal zárta a hollandiai Wijk aan Zee-ben rendezett sakkszupertornát, amelyen így az ötödik helyen végzett. A tornagyőzelmet tíz ponttal, veretlenül a világelső norvég [namelink name="Magnus Carlsen"] szerezte meg.

5. Naturtex-SZTE-Szedeák. A férfi kosárlabda NB I A csoportjában szereplő Naturtex-SZTE-Szedeák remek időszakon van túl. [namelink name="Bonifert Domonkos"] és [namelink name="Simándi Árpád"] együttese legutóbbi három meccsét megnyerte, a Kaposvár, a Zalaegerszeg és a Sopron legyőzésével pedig egyre jobban közelít a rájátszást jelentő pozíciókhoz.

Szedeák: zsinórban a harmadik siker. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A magyar férfi kézilabda-válogatott világbajnoki meccsei és kapcsolódó írásaink

Győztes rajt a vb-n: Magyarország-Egyiptom 32-23
Férfi kézilabda-vb - Harmincgólos győzelem az ausztrálok ellen
Kézilabda-vb: kilencgólos vereség a horvátoktól
Férfi kézilabda-vb: Spanyolország-Magyarország 28-22
Férfi kézilabda-vb - Csoportharmadikként a lengyelekkel nyolcaddöntőzünk
Tatai Péter és a kalapács
Mikler Roland megtervezte
Kikaptunk Dániától: búcsúzott a vb-től a magyar kézilabda válogatott
Középpontban Zubai Szabolcs kézilabdázó

6. Mikler, Tatai, Zubai, Vadkerti, Ancsin. A Pick Szeged öt játékossal képviseltette magát a magyar férfi kézilabda-válogatott vb-keretében. A spanyolországi eseményen [namelink name="Mocsai Lajos"] együttese [namelink name="Mikler Roland"], [namelink name="Tatai Péter"], [namelink name="Ancsin Gábor"], [namelink name="Zubai Szabolcs"] és [namelink name="Vadkerti Attila"] segítségével a legjobb nyolc közé jutott, és végül a nyolcadik helyen végzett.

7. Decker, Szivós, Török. Az A-Híd Szeged VE három vízilabdása, [namelink name="Török Béla"], [namelink name="Szivós Márton"] és [namelink name="Decker Ádám"] kapott helyet az új szövetségi kapitány, [namelink name="Benedek Tibor"] első hivatalos keretében. A nemzeti csapat a világliga harmadik fordulójában 10–7-re verte az oroszokat idegenben, és százszázalékos mérleggel vezeti csoportját.

8. Tisza Volán-Szegedi Vízmű. A Tisza Volán-Szegedi Vízmű OB II-es jégkorongcsapata utolsó két alapszakaszbeli mérkőzésén egyaránt legyőzte a Debrecent (egyszer hosszabbítás után, egyszer pedig büntetőkkel), így továbbra is esélye van a bajnoki címre.

9. Hegyesi Zsolt. Az UTC Futsal Team játékosa, [namelink name="Hegyesi Zsolt"] is bekerült az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar válogatott keretébe. Hegyesi a márciusi tornán debütálhat majd címeres mezben.

10. Kis Róbert, Tóth Imre. A Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapatának két játékosa, [namelink name="Kis Róbert"] és [namelink name="Tóth Imre"] is helyet kapott a magyar NB II-es válogatottban, amellyel január 16-a és 26-a között Törökországban edzőtáboroztak.

Címkék#top10

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában