Helyi sport

2013.04.19. 21:52

Megyei rangadó az NB III-ban

Csongrád megye - A labdarúgó NB III Alföld csoportjának 20. fordulójában minden Csongrád megyei csapat ma 17 órakor lép pályára. A Mórahalom a Vecsést fogadja, A HFC Gyulán vendégszerepel, a Felső Tisza-parti stadionban pedig megyei rangadót rendeznek: a Tisza Volán visszavághat a Makó őszi győzelméért.

Papós Tamás

A Tisza Volán győzelmi sorozata az NB III Alföld csoportjának éllovasa, a Dunaharaszti ellen megszakadt az előző fordulóban, emellett pedig külön motiváló tényező lehet a Makó elleni megyei derbire, hogy a szegediek visszavágnának az őszi vereségért.

– Ettől függetlenül ugyanúgy készülünk, mint a többi mérkőzésre. Már csak azért is, mert máskor a bajnokság ezen szakaszában szinte minden eldől, idén viszont tavaszra is maradt izgalom, így bármi megtörténhet, ez pedig jót tesz az NB III-nak. A vendégeket jól ismerjük, a rutinos játékosok semlegesítése és a saját iramunk ellenfélre kényszerítése lehet a győzelem kulcsa. Az utóbbi időben minden hazai találkozón négy-öt ziccert kihagytunk, ezt most nem engedhetjük meg magunknak. Két játékosra nem számíthatok, Vida sárga lapos eltiltás, míg Harmos baleset miatt hiányzik majd a keretből – árulta el [namelink name="Tóth Ákos"], a Tisza Volán vezetőedzője.

A Makó számára sorsdöntő rangadó lesz a szegedi, hiszen egy győzelemmel pontszámban megelőznék a közvetlen rivális hazaiakat.

– Számunkra tulajdonképpen már minden meccs sorsdöntő, ugyanis a döntetlenekkel nem haladtunk előre. Persze az erős csapatok ellen szerzett pontok önbizalmat adnak, de ezt most már győzelemre kell váltani. Egyenlő erők küzdelme lesz a mai, ezért inkább fejben dől el. Kalászra piros lapja miatt nem számíthatok, Bakos pedig sérülés miatt nem tart velünk – mondta [namelink name="Bány Tamás"], a Makó trénere.

A HFC az előző fordulóban megszerezte szezonbeli első győzelmét, és ismét hazai pályán gyűjtené be a három pontot a negyedik helyezett Gyula ellen.

– A héten jobb volt a hangulat, mint eddig, de nem rugaszkodtunk el a valóságtól, és becsülettel dolgozunk tovább. A kontrákra épülő játékrendszerünkben egyre jobban teljesítenek a játékosaim, ezért most is ezt alkalmazzuk – nyilatkozta [namelink name="Dezső Ferenc"], a HFC mestere.

A Mórahalom a Vecsést fogadja, de Sloboda két-, Fülöp pedig hárommérkőzéses eltiltást kapott, így nélkülük kell helytállniuk a hazaiaknak.

– Nagyon sűrű a középmezőny, már kilenc győzelem sem elég ahhoz, hogy nyugodtak legyünk, éppen ezért nagyon bízom Sarnyai felépülésében. Egy erős játékosra szükségünk lenne a védelemben a kiemelkedő támadójátékot bemutató Vecsés ellen, amelynek egy vereséggel már oda is lehet a szezonja – véli [namelink name="Csák Zoltán"], a Mórahalom szakvezetője.

* * *

Várható kezdők

Tisza Volán: Dongó – Kormányos, Pénzváltó vagy Boros, Szabó A., Grünwald – Dargó – Szélpál T., Szilágyi, Mucsi, Buzási vagy Beretka – Rácz D.
Makó: Czirbus – Horváth K., Varga, Rakonczai, Horváth G. – Kulacsik, Siket, Puskás, Tóth A., Bakos T. – Kohajda.
HFC: Vígh – Szakál, Tóth J., Antal, Marton – Brizik-Bodrogi vagy Kökény, Nagy A., Varga M. – Hanyecz, Szabó M., Klimaj.
Mórahalom: Czirják – Nagy Z., Sarnyai vagy Kothencz, Udvari, Mészáros – Podonyi, Magyar, Ngalle, Vojnics-Zelics – Csák, Gahwagi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában