Helyi sport

2013.05.10. 21:05

Megyei meccs Makón

Egyik Csongrád megyei NB III-as labdarúgócsapatnak sem kell elhagynia a megyét a hétvégi 23. forduló során, négyük közül mégis csak három játszik hazai pályán.

Munkatársunktól

Hogy miért? Mert a Mórahalom vasárnap 17 órakor Makón lép pályára megyei rangadón. Egyedül [namelink name="Csák Zoltán"] csapatának van még esélye a bennmaradásra, ám ehhez az utolsó négy fordulóban hétpontos hátrányt kellene ledolgozniuk a jelenleg az utolsó osztályozós helyen, az 5. pozícióban álló Tököllel szemben.

– Nekünk minden hátra- lévő meccsünket meg kell nyernünk ahhoz, hogy maradjon esélyünk, ezért Makón is nehéz összecsapásra készülünk. Ahogy erre az egész frusztrált országra, a megyei futballra is jellemző, hogy a szomszéd tehenének ledöfése a legfőbb cél. Ezt megtapasztaltuk Vásárhelyen is, ahol sokadjára nem győzöm hangsúlyozni, hogy a saját felelőtlen első félidei játékunk miatt kaptunk ki 14 ember ellen egy ezer fokon égő vásárhelyi csapattól. Csak azt sajnálom, hogy ugyanez a Vásárhely Dabasra már csak gyertyalánggal utazott el. Felkészültünk a Makó játékából, sokunkat csodálatos évek és emlékek fűznek ehhez a csapathoz, amely mindannyiunknak a szíve csücske marad. Ezúton szeretném megköszönni magam és az exmakói játékosaim nevében a hazai B középnek azt, hogy nemet mondott egy minden ízlést alulmúló felajánlásra, és nem volt hajlandó néhány sörért elfelejteni azt, hogy mi egykor sokat tettünk a város labdarúgásáért. Mindenesetre ezzel a húzással sikerült azt elérni, hogy nekem már ne kelljen külön motiválni a játékosaimat – mondta Csák Zoltán, a Mórahalom trénere.

– Nekünk már nem számít, milyen eredményeket érünk el, ennek ellenére szeretnénk minden meccsen nyerni – így lesz ez most is. A sportszerűség is azt kívánja, hogy a legjobb összállításban szerepeljünk, és felszabadult játékkal megpróbáljuk otthon tartani a három pontot – fogalmazott [namelink name="Bány Tamás"], a Makó játékos-edzője.

A Tisza Volán szombaton 17 órától az Üllőt fogadja. Amennyiben nyer, a szegedi gárda egy ponttal megelőzi a jelenleg 11. Pest megyeieket.

– Igenis van jelentősége annak, hogy ki hányadik helyen fejezi be a bajnokságot, még akkor is, ha az kiesést jelent. A srácoknak is elmondtam, hogy a labdarúgás amellett, hogy csapatjáték, kicsit egyéni sportág is, hiszen egy jó teljesítménnyel minden játékos irányíthatja a saját sorsát. Nem mindegy, hogy ki milyen szezon után csöppen majd bele a bizonytalanságokkal teli megyei futballnyárba – mondta [namelink name="Tóth Ákos"], a Tisza Volán mestere, aki hozzátette, Szélpál és Buzási sérülés miatt biztosan nem játszik majd.

A Hódmezővásárhelyi FC segíthet a Mórahalomnak, hiszen éppen a már említett Tökölt fogadják vasárnap 17 órától.

– A múlt hétvégén 70 percig kitűnően játszottunk, mégis 4–0-s vereséget szenvedtünk, mert a Dabas fizikai fölényben volt. Ennek a meccsnek a tanulságait sikerült leszűrnünk a héten, és bízunk benne, hogy hazai pályán tudunk majd javítani az eredményen. Bár a sérültjeink listája Nagy Andrással tovább bővült, szeretnénk pontot vagy pontokat szerezni – árulta el [namelink name="Dezső Ferenc"], a HFC edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában