Helyi sport

2013.05.17. 20:44

NB III.: lélektan, önbecsülés

A Csongrád megyei NB III-as labdarúgócsapatok közül az Alföld csoport 24. fordulójában csak a Mórahalom szerepel hazai pályán, míg a HFC, a Makó és a Tisza Volán egyaránt idegenben játszik.

Munkatársunktól

A Mórahalom (7.) szombaton 17 órától a Tökölt (5.) fogadja.

– Amíg él a remény, addig bizakodunk, ráadásul a Tököl sorsolása nem egyszerű. Az utolsó három meccsnek amúgy is más a lélektana, mint az addigi eseményeknek. Különösebb teher nélkül futballozhatunk, csak a győzelem ad reális esélyt arra, hogy a hatodik helyre odaérjünk, és később esetleg szóba kerüljön a nevünk az esetleges hiányzó helyek feltöltésére. Az ötödik pozíciót már csak matematikailag érhetjük el, ez már nem rajtunk múlik, de azon leszünk, hogy a végsőkig maradjon esély. Az osztály leggyorsabb csapata a Monor, a taktikánkat pedig arra építjük, hogy ne adjunk területet nekik, miközben a védelmük sebezhető – vélte Csák Zoltán, a Mórahalom trénere.

Nehéz meccs elé néz a Tisza Volán (9.): a szegediek ma 17 órától a Gyula (3.) otthonában lépnek pályára.

Nehéz meccs elé néz a Tisza Volán

Nehéz meccs elé néz a Tisza Volán

– Erős csapat a Gyula, ráadásul remek képességű román játékosokat igazolt. Biztos, hogy ők kezdeményeznek, de ettől nem ijedünk meg. Nyertünk már olyan meccset, amikor nem mi voltunk a favoritok. A tavaszi tabellán még mindig dobogósok vagyunk, ahogy a Gyula is, azt is tudjuk, más célokért küzdenek ők és másért mi, és tiszteljük őket, kivéve ezt az egy mérkőzést. Buzási sérült, rá nem számíthatok – mondta Tóth Ákos, a Tisza Volán edzője.

A Makó (13.) vasárnap 17 órától Dabason (6.) játszik.

– A legfontosabb az önbecsülésünk, hiszen amióta kiderült, hogy eldőlt a sorsunk, azóta nehezebb motiválni a játékosokat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy fel is adnánk a harcot. Pályafutásom során velem még nem fordult elő, hogy egy csapattal kiessek, de így van ezzel jó néhány ember a stábban. Ez azért nehéz teher, de megpróbálunk helytállni mindhárom meccsen, és segíteni a mórahalmi játékosoknak – nyilatkozta Bány Tamás, a Makó játékos-edzője.

A HFC (14.) a bajnoki címre is esélyes Soroksár (2.) otthonában szerepel ma 17 órától.

– Képzett labdarúgókból álló, érett csapat benyomását tették rám, amikor láttam őket. Mi a szokásos a játékunkat igyekezzük alkalmazni, a nagy kérdés az, hogy a két csapat játékosai közötti minőségbeli különbséget mennyire tudjuk eltüntetni. A rutinos labdarúgók minden kis hibát büntetnek, ezért nekünk nem szabad, vagy a minimálisra kell csökkenteni az egyéni hibák számát. Szakál gyomorrontás miatt nem edzett, Tóth J. lába sem tökéletes – mondta Dezső Ferenc, a HFC szakvezetője.

A kezdők

Mórahalom: Kovács K. – Podonyi, Sarnyai, Udvari, Vojnics-Zelics – Fülöp T., Magyar Gy., Ngalle, Gahwagi – Faragó, ifj. Csák.

Tisza Volán: Dongó – Kormányos, Vida, Szabó A., Grünwald – Dargó – Szélpál T. vagy Boros, Mucsi, Szilágyi, Beretka – Rácz D. vagy Kazi.

Makó: Czirbus – Varga Cs., Rakonczai, Kalász, Horváth G. – Kulacsik, Siket, Horváth K., Puskás Cs., Tóth A. – Schreiber.

HFC: Vígh S. – Szakál vagy Huszár, Antal K., Mucsi, Marton – Kökény, Varga M., Keller Z. – Hanyecz B., Szabó M., Klimaj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában