Helyi sport

2013.11.28. 20:12

Véget ért a salakmotorszezon

Három nagy versenyt rendezett 2013-ban a Big's Motor Sport Club a mórahalmi salakmotorpályán.

Munkatársunktól

Májusban a Polgármesterek Kupáján Mórahalom és Debrecen csapott össze, amelyen a vendégek győztek. Az Adria-kupában a csapatversenyt a csehek nyerték júniusban, párosban a csehek és a szlovénok végeztek az élen szeptemberben. Idén nem rendeznek több futamot, így Nagy Róbertet, a Big's Motor Sport Club elnökét kértük évértékelésre.

2014-ben az ob egyik futama is Mórahalomra jöhet. Fotó: Frank Yvette

2014-ben az ob egyik futama is Mórahalomra jöhet. Fotó: Frank Yvette

Kócsó nézetkülönbségek miatt távozott

– Nyár óta már nem én vagyok a klub alelnöke, és a pályához sincs közöm – mondta [namelink name="Kócsó Antal"], korábbi remek salakmotoros, amikor telefonon felkerestük. – Nem vesztem össze senkivel, egyszerűen nézetkülönbségeink adódtak, emiatt szálltam ki. Összetett a probléma, nem is részletezném, egyszerűen úgy látom, hogy rossz irányba mentek el a dolgok – mondta Kócsó, majd hozzátette, hogy bár a 2012-es pályaavatón motorra ült, a közeljövőben nem tervez hasonlót. Ha mégis adódik egy különleges alkalom, akkor viszont újra vaspapucsot húz.

– Mindhárom versenyünket sikeresnek ítélem meg, ki tudtuk szolgálni a salakmotort szerető nézőinket – ehhez persze kellett a mórahalmi városvezetés és a mórahalmi emberek támogatása is – mondta. – Amiatt csalódott vagyok, hogy a terveinkkel ellentétben nem sikerült beindítani az utánpótlás-nevelést, ezt jövőre mindenképpen meg kell valósítanunk, emellett szeretném, ha a háromfordulós nyílt országos bajnokság egyik versenyét is itt rendeznék.

A Béróhögyi Sportközpontban található létesítményben kialakult az állandó személyzet, azaz a pályamunkások, bírók és segítők is belejöttek a versenyekbe.

– Az infrastruktúrán van mit fejleszteni, az arénajelleget kihangsúlyozva szeretnénk jobban kiszolgálni a nézőket, növelni a színvonalat. Az utánpótlás edzéseivel a pályakihasználtság nőhet, emellett legalább három versenyünk lesz jövőre is. Hogy mikor, azt még nem lehet tudni, előbb meg kell várni, hogy a nemzetközi naptár végleges legyen. Várhatóan januárban alakul majd ki a program – tette hozzá [namelink name="Nagy Róbert"].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában