Helyi sport

2014.05.26. 20:47

Douchev-Janics Natasa: sprintszámok kizárva

A télen gerincsérvvel megműtötték az EDF DÉMÁSZ- Szeged egykori háromszoros olimpiai bajnok kajakosát, Douchev-Janics Natasát, aki már győri színekben szerepel. A kiválósággal a Maty-éri világkupán futottunk össze.

Mádi József

– Hogy van?

– Köszönöm szépen, jól, hiszen visszakaptam a normális életemet, és egy egész napot kibírok már aktívan. A boldogság adott, bár a szemem egy kicsit könnyes, hiszen csak nézem a versenyt, nem aktívan versenyzek. Szeretném visszakapni a sportolói életemet is, ezen dolgozom.

– Milyen sportmozgásokat végezhet el, illetve gondol-e az idei visszatérésre?

– Igazából mindent megcsinálok, sőt már kajakoztam is, bár csak óvatosan, energiaspórolósan mozgok. Megpróbálom összeszedni magam a második válogatóra, amely június végén lesz ugyancsak Szegeden. Nem lehetetlen, de nem biztos, hogy sikerül. Ha mégis, akkor pedig a sprintszámok kimaradnak, azok most messze állnak majd tőlem. Az ezer páros például beleférhet, ám a mezőny erős, és ha eljutok egy külföldi világeseményre, csak a jó szereplés, az érem érdekelne.

Douchev-Janics Natasa civilként volt ott a világkupán. Fotó: Karnok Csaba

Douchev-Janics Natasa civilként volt ott a világkupán. Fotó: Karnok Csaba
– Szeged fontos állomás volt az életében, hogyan gondol vissza rá?

– Mindig jól érzem magam a városban, a Maty- éren, a borfesztiválra is kilátogattam. Itt éltem 13 évig, nagyon sok barátom lett, így szívesen jövök rendszeresen vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában