Helyi sport

2014.10.01. 19:31

Szeged VE: a legjobb négy közé vágynak

Vízilabda, Szeged - A hétvégén a Szeged VE férfi vízilabdacsapata számára is elkezdődik a szezon, hiszen a Theodora magyar kupa A csoportjában szerepel Pécsett. A klub Art Hotelben tartott sajtótájékoztatóján az elmúlt hónapok változásairól és a közeljövő terveiről is szó esett.

Papós Tamás

A nyáron visszavonuló háromszoros olimpiai bajnok, [namelink name="Molnár Tamás"] már ügyvezetőként volt jelen a Szeged VE férfi vízilabdacsapatának keddi sajtótájékoztatóján, amelynek kezdetén elmondta, hogy kemény fába vágta a fejszéjét, de véleménye szerint jó úton jár a klub.

– Hosszú távon egy színvonalas csapatot alakíthat ki ez a vezetőség, keményen dolgozunk, hogy ezt elérjük. Utánpótlásunk komoly támaszt adhat később, de ezt a szezont nézve is vannak céljaink. A Szolnok és az Eger kiemelkedik a bajnokság mezőnyéből, de utána több olyan csapat van, amely egyformán erős. A legjobb négy közé jutás is meglehet számunkra – jelentette ki Molnár Tamás az Art Hotelben tartott eseményen.

– Tényleg kiegyensúlyozott az OB I mezőnye, ilyen kis különbség rég volt ennyi csapat között. Rövid időn belül szeretnénk névszponzort találni, és elérni a már említett célt – egészítette ki Papesz mondandóját [namelink name="Juhász György"] technikai vezető.

[namelink name="Cserhalmi Julianna"] klubelnök kiemelte: alapos változáson ment át a csapat az eddigi főtámogató távozása miatt, 12 év után ez nehéz helyzetet teremtett, de megoldották.

– Amellett, hogy nagy nevek kerültek hozzánk, a Szegedi Vízipóló Sulival szorosabb kapcsolatot teremtettünk, komoly fejlődésen megy keresztül utánpótlásunk. Két-három éven belül már a felnőttkereten is látszódhat ennek a munkának az eredménye.

Jó csapat. Varga Péter vezetőedző, Cserhalmi Julianna klubelnök, Molnár Tamás ügyvezető. Fotó: Schmidt Andrea

Jó csapat. Varga Péter vezetőedző, Cserhalmi Julianna klubelnök, Molnár Tamás ügyvezető. Fotó: Schmidt Andrea
– Szerencsés vagyok, hogy olyan rutinos játékosaim vannak, akik a sok fiatallal törődnek, támogatják őket, és egy remek egységet alkotnak. Éles helyzetben majd kiderül, kinek mennyire furcsa, hogy korábban csapattársa voltam – nyilatkozta [namelink name="Varga Péter"] vezetőedző, aki szerint a hétvégi magyar kupa csoportkörében csak a továbbjutás elfogadható, de nagyon szeretne a Pécs, az Ybl és a Vasas elleni négyesben elsőként végezni.

A Szeged VE kerete,

kapusok: Meixner Marcell, Molnár Dávid. Mezőnyjátékosok: Kiss Csaba, Varga II. Zsolt, Aljosa Kunac, Lukas Seman, Chilkó Márton, Manhercz Ádám, Manhercz Krisztián, Sánta Dániel, Zsigri Bence, Török Krisztián, Török András, Lakatos Máté.
[namelink name="Kiss Csaba"] elmesélte, hogy nagyon élvezi az SZVPS-ben az edzősködést, majd a csapatról is beszélt. – Máltáról való visszatérésem után kellemes meglepetés ért. A vezetőség segítségével sokkal jobban jött ki az egyesület az elmúlt hónapok változásaiból, mint ahogy sejteni lehetett – szögezte le az Európa-bajnok pólós.

A csapat U18-as világbajnok játékosa, Manhercz Krisztián elmondta: nagyon örül, hogy Szegedre került. – Posztot tekintve Kiss Csaba az ellenfelem az edzéseken, akitől sokat kérdezek, de [namelink name="Varga II. Zsolt"] is rengeteget segít nekem. Élvezem, hogy ilyen klasszisoktól tanulhatok. A többi fiatal is így érez, már-már összeértünk, de azért kell néhány éles mérkőzés, hogy ezt biztosan kijelenthessük – mondta a fiatal tehetség.
[namelink name="Hulmann Kristóf"] hiányzik a Szeged VE idei keretéből, róla kiderült: kapott egy külföldi lehetőséget, amelyet elvállalt, így a klubjával felbontotta szerződését, és az ausztrál Perth csapatához igazolt. Távozása miatt [namelink name="Lakatos Máté"] és [namelink name="Török András"] is bekerült a felnőttkeretbe, mindketten a Szegedi Vízipóló Suli nevelései.

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik