Helyi sport

2014.11.24. 19:52

Megragadták az esélyt: UTC-Békéscsaba 4-3

Az NB I 12. fordulójában az UTC FT az újszegedi sportcsarnokban megszerezte az első győzelmét, mégpedig a közvetlen rivális Békéscsaba ellen.

Mádi József

UTC FT-Békéscsaba 4-3 (1-1)
Férfi futsal NB I, 12. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 100 néző. Vezeti: Kovács G., Stumpf.
UTC: Vasas - Polczer, Puskás Cs., Tóth A., Ondrejó. Csere: Halász (kapus), Brinszky, Balogh Á., Bánóczki, Mészáros Z., Juhász I. Játékos-edző: Brinszky Adrián.
Békéscsaba: Könyves - Dócza, Tóth G., Lukucz, Bondár. Csere: Patka (kapus), Boros Á., Farkas J., Knyihár, Veres, Bessenyei, Dohányos, Szabó P. Edző: Kiss László.
Gólszerzők: Lukucz (2., öngól), Tóth A. (21.), Ondrejó (31.), Puskás (34., hatméteresből), ill. Lukucz (11.), Boros (27.), Bondár (35.).
Kiállítva: Könyves (34.).

Megvannak az első pontok, rögtön három is. Az alsóházi rivális Békéscsabát (Méhkeréki SE-t, kinek melyik a jobb) sikerült felülmúlni. Végre!

40. perc: jó védekezés. Megint. 49 mp. Vasas bravúrok. Vasas rúgja ki a kapu előteréből. Puskás-blokk, 19 mp. Knyihár mellélövi.  Tóth A. fejel, mellé. Vége!

39. perc: Ondrejó emel, mellé, Knyihár kap sárgát egy korábbi faultért.

38. perc: csabai időkérés. Vészkapussal a vendégek. Lukucz lő, blokk. Lukcz megint, Farkas a hosszú kapufánál, de Vasas véd. Juhász üres kapura gurítja, kapufa!

37. perc: Dócza a hatosról, ketten csúsznak elé, blokk.

36. perc: Balogh rőlövi, Patka mellévédi. Polczer messziről messze fölé, mjad Vasas jön ki, elfejeli, ütközik, a földön megrúgják, majd Tóth A.-t ápolják, de nincs baj.

35. perc: Mészáros Z., majd Dócza kap sárga lapot. Faultban 2:3.

35. perc: 4-3, Bondár. Egy rossz passz miatt jön a Csaba, Bondár éles szögből belövi, 4-3.

34. perc: 4-2, Puskás. Magabiztosan, a bal felsőbe lőtt a szenvedő fél, Puskás, 4-2.

34. perc: Könyves elüti ziccerben a hatoson belül Puskást, hatos, és piros lap.

33. perc: Polczer harcolt nagyot, dekimarad.

32. perc: Vasas a földön, bokasérülés, jegelik, rajta van már a fél Antarktisz. Megérte. Polczer rögtön ziccerben, de kifutó kapust és a kaput is átemeli. A második csabai fault, 1:2. Kontrából Veres a hosszún az oldalhálóba belsőz.

31. perc: 3-2, Ondrejó. Végigviszi kis szerencsével az egész pályán Ondrejó, majd az elmozduló Könyves mellett a bal sarokba lő, 3-2. 

30. perc: Bánóczki ment a hatoson becsúszva.

29. perc: hatalmas a rohanás, Mészáros Z. ziccerben, Könyvesbe lövi.

28. perc: Vasas lövését védi Könyves, indít, Veres átveszi, ballal az oldalhálóba lő.

27. perc: 2-2, Boros. Boros keresztbe vezeti a szegedi térfélen, majd ballal kilövi a jobb felsőt, Vasas takarásban semmit sem látott, 2-2.

26. perc: rossz passzok sorban.

25. perc: Balogh zseniális labdát ad, de Polczer lemarad. Puskás kicselezi a kapust, de a védő a gólvonalon állva ment.

24. perc: Balogh éles szögből lő, sarokrúgás.

23. perc: Bondár ütemkéséssel lő, Vasas véd.

22. perc: Tóth G. lő, Vasas véd, indít, Tóth A. átveszi, de hosszan.

21. perc: 2-1, Tóth A. A hazai támadó, Tóth A. nekifutott, a kilencesről ballal hatalmas gólt ragasztott a jobb felsőbe, 2-1.

21. perc: máris egy vendégfault, 0:1, szabadrúgás a kilencesről, középről.

Lukucz itt, Lukucz ott, ezért 1-1, bár az egyszerű futsalt játszó Békéscsaba ellen az UTC-nek jóval több helyzete volt.

20. perc: megint figura, de ebből szegedi felszabadítás lesz. Puskás balról laposan bead, Juhász érkezik, valahogy kapura préseli a labdát, amely több ember érintése után valahogy kimegy sarokrúgásra. 

19. perc: Mészáros Z. lő, Könyves véd. Juhász középről, mellé.

18. perc: a második hazai fault, 2:1.

17. perc: Polczer befordul, lő, véd a kapus, közben ketten kilökik a hatoson belülről, nincs ítélet. Juhász spiccel balról, messziről, Könyves véd.

16. perc: Vasas véd nagyot, amikor három az egyben viszik rá a vendégek.

15. perc: Polczer magasan a hatoson belülre, Könyves kifejeli, majd Bánóczki lövését tolja ki a bal sarokból.

14. perc: az első szegedi fault, 1:0, rögtön időkérés a 11 méterről járó szabadrúgás előtt. Figura, amelynek végén elmegy a labda keresztbe a hazai kapu előtt. Békéscsabai fault, 1:1. Tóth A. fölélövi.

13. perc: Tóth A., Mészáros Z., Balogh a labda útja, utóbbi a hatoson belülről védőre belsőz.

12. perc: a semmiből jött egyenlítés után támad az UTC, nincs helyzet.

11. perc: 1-1, Lukucz. Egy előreívelést Bondár átvett a védők mögött,m kétszer blokkolt a hatoson belül Vasas, Bondár harmadszor már Lukucz elé gurított, aki a hetes vonalról félmagasan a hálóba lőtt, 1-1. 

10. perc: Puskás kétszer is lőhetné, majd Ondrejó megteszi, blokkról sarokrúgás, Vasas pedig fölédurrant.

9. perc: a vendégek a régi idők futsalját játsszák: felpassz a centernek, és futnak felé, mellé a passzra. Eddig hatástalan. Remek kényszerítő Puskás és Polczer között, utóbbi hosszan veszi át a hatoson két védő között.

8. perc: nem jut helyzethez a vendéggárda. Most Boros Á. lő, mellé. Mészáros Z. a levegőből, kapásból háttal a kapunak, mellé. Majd Bánóczki is mellélő.

7. perc: Vasas kézből kapura lő, még nincs a vol szegedi kapus, Tombácz szintjén, de alakul.

6. perc: Tóth A. leütközi Farkast, aki a földön marad. Le is jön, mehet a játék. Vasas előremerészkedik, ellövi a jobb felső mellett.

5. perc: Veres, Vasas a labda útja.

4. perc: Tóth A. jobb spiccel, Könyves előredőlve véd.

3. perc: előbb Könyves védi Juhász lövését, majd Vasas Dóczáét.

2. perc: 1-0, Lukucz (öngól). Ondrejó pazar cselek után középről a jobb kapufa felé passzolt, Lukucz menteni akart, de becsúszva saját kapujába segíti a labdát, 1-0.

1. perc: kezdenénk, de Virág doktor még hiányzik a kispadról... Itt van, mehetünk!

A két csapat eddig összesen három pontot szerzett - azt is a vendégek éppen az UTC ellen.

Le a kalappal a szegedi futsalosok előtt. Mint köztudott, az önkormányzat elzárta az UTC pénzcsapjait, így a csapat immár csak becsületből játszik. A klub az előző héten körkérdést intézett a játékosokhoz, akik egyöntetűen azt mondták, ezt az évet becsületből végigjátsszák.

Az NB I 12. fordulójában ismét egy hazai mérkőzés következik ma 19 órától az újszegedi sportcsarnokban, az ellenfél pedig az a Békéscsaba lesz, amely az eddig eltelt fordulókban mindössze három pontot szerzett – éppen a szegediek ellen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában