Helyi sport

2015.07.27. 20:40

Szabó Péter: két futamérem

Befejeződött az Őcsényben megrendezett vitorlázórepülő- Európa-bajnokság. A két hét alatt kilenc bajnoki futamot rendeztek három géposztályban 27 ország versenyzőinek részvételével.

Munkatársunktól

A legkeményebb verseny a 18 méteres géposztályban alakult ki, hiszen szinte a teljes világranglista élmezőnye indult itt. Az itt szereplő magyar versenyzők eredményei ennek ellenére is elismerésre méltók voltak: a szatymazi [namelink name="Szabó Péter"] két futamban is ezüstérmes, összetettben 8., [namelink name="Halász László"] pedig egy futamban 4., összesítésben 13. lett. Az első helyet a lengyel [namelink name="Sebastian Kawa"], a másodikat a cseh [namelink name="Roman Mracek"], a harmadikat pedig a brit [namelink name="Andrew Davis"] szerezte meg.

A 20 méteres kétüléses géposztályban a [namelink name="Tamás Ferenc"], [namelink name="Vörös Jenő"] (DAC 1930) páros a 13., míg a szabad géposztályban [namelink name="Laurinyecz Sándor"] (Kvasz András Békés Megyei Repülő és Ejtőernyős Egyesület) a 17., [namelink name="Hegedűs László"] (Malév RK) a 18. helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában