Helyi sport

2015.07.23. 18:25

Szegedi AK: regénybe illő sztori

Bár az osztályozón a Győr ellenében kiesett, a Dorog visszalépése miatt mégis az NB I-ben indulhat a Szegedi AK női labdarúgócsapata.

M. J.

Előbb úgy volt, nem lesz osztályozó az NB I-ért, hiszen a Győr férficsapatának kálváriája a nőket is érinti. Aztán mégis lejátszották a párharcot, amelyet a Szegedi AK elveszített, így kezdhették az NB II-t tervezni. Nemrég pedig jött a hír: a Dorog nem vállalja az első osztályú szereplést, és a helyére a Szegedi AK-t kérték fel, amely ott lesz az NB I-es mezőnyben.

– Ebből a sztoriból regényt tudnék írni... Nagyon nehezen éltük meg ezt az időszakot. Kaptunk egy lehetőséget, boldogok vagyunk, és el is indulunk az NB I-ben, bár a költségvetés és a keret is szűkebb lesz. Véráldozatokkal jöttünk ki a történetből, szerencsétlenül búcsúztunk, de ezt nem fogjuk a korrekt körülményekre. Van egy országos negyedik helyen végzett U17-es csapatunk, amelyre büszkék vagyunk, és amelyből többen is feljönnek a nagyokhoz. A keretből Zimányi-Kovács Andrea a fővárosba, az Astrához igazolt, mellette a bosnyák kapus, Hodzic távozott, Kardos pedig az SZVSE-t választotta. Az érkezési oldal egyelőre még képlékeny, tárgyalunk, érdeklődünk – nyilatkozta Szil Zsolt, a klub elnöke.

– Érdekesen zajlottak az elmúlt hetek. Elkönyveltük, feldolgoztuk, hogy az NB II jön, de örülök, hogy így alakult. Az NB II-ben több sikerélmény lenne, ám annak sok értelme nem lenne, hogy nem jön el az ellenfél. Nem tudunk, de nem is akarunk sztárjátékosokat igazolni. 18-20 fős kerettel tervezünk, és egy egészséges közeget létrehozni. A 6-8. helyre lehetünk jók: az első négyhez képest nagyok a különbségek, ám a Győr és a Femina velünk azonos súlycsoportúak. Elkezdtük a munkát, bár egy kicsit később, mint legutóbb. Hagytunk pihenőt a lányoknak, ám immár olyan napok is vannak, amikor a délutánok mellett délelőtt is edzünk. Az utánpótlásból Guth Renáta már velünk edz, rajta kívül is vannak tehetségeink, ügyes labdarúgóink – vélte Cserenkó Szabolcs, a csapat edzője, akinek eggyel kevesebb feladata lesz, hiszen közös megegyezéssel elköszönt az SZTE-EHÖK NB II-es futsalegyüttesétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában