Helyi sport

2015.08.14. 20:26

Remivel indult a Lékó-Li Chao párosmérkőzés - videóval

A szegedi Ifjúsági Házban elkezdődött a város nemzetközi nagymestere, Lékó Péter és a kínai Li Chao sakk párosmérkőzése. Az első játszma vége a 21. lépésnél remi lett. A hatjátszmás mérkőzés következő partija szombaton 15 órakor kezdődik, s akkor Lékó lesz világossal.

delmagyar.hu

40 néző, köztük kíváncsi gyerekek is ott voltak a világranglistán 14. helyezett Li Chao és Szeged nemzetközi nagymesere, Lékó Péter első játszmáján. A szegedi Ifjúsági Házban zajló páros sakkmérkőzés nyitányán Botka László polgármester köszöntötte az érdeklődőket és a két sportolót, majd megtette az első lépést Li Chao nevében, hiszen a kínai volt világossal.

Sakk: döntetlen a nyitó parti. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA


Ahogy Balogh Csaba nagymester kommentálásából kiderült: az ellenféltől Lékó számított arra a szimmetrikus angol nyitásra, amit választott Chao, de a szegedi klasszis így is jobban használta a gondolkodási időt. Szükség is volt rá, hiszen meglepően gyorsan fogytak a bábuk, a 12. lépésnél peéldául már egy huszár sem volt a táblán.

Sakk: döntetlen a nyitó parti. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA


A szakértő szerint a kínai nyitása nem hagyott sok választást Lékónak, viszont magának sem adott sok lehetőséget a győzelemre, és egyre jobban látszott: ebből remi lesz. A 21. lépésben meg is állapodtak a döntetlenben, és jól látszott, hogy egymás kiismerésére használták fel az első felvonást.


A hatjátszmás mérkőzés következő partija szombaton 15 órakor kezdődik, s akkor Lékó lesz világossal. Ekkor Polgár Judit teszi meg az első lépést, vasárnap a népszerű énekes, Vikidál Gyula, kedden pedig a MOL-Pick Szeged edzője, Juan Carlos Pastor érkezik. A találkozót a www.leko2015.chess.hu oldalon lehet majd élőben követni. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában