Helyi sport

2015.09.08. 21:16

Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club: nagy klubok is figyelnek

A dobogóra cserélné tavalyi ötödik helyét az NB II Délkeleti csoportjában szereplő Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club. A gárda szeptember 19-én hazai pályán a Lajosmizse ellen kezdi az idei szezont.

Munkatársunktól

A Hódmezővásárhelyi Leány KC öt éve alakult meg Vásárhelyen, a teljes sportolói állománya 100 fő. Az akkor megfogalmazott célokat [namelink name="Áncsán István"] ügyvezető igazgató szerint sikerült megvalósítani.


– Olyan bázissal rendelkezünk, amely a gyerekeknek megfelelő kézilabdázási lehetőséget nyújt, és mára a HLKC név országosan is elismert lett. Felnövekvő játékosainkra a nagy klubok is felfigyelnek. NB I-es csapatoknál is szerepelnek már kézilabdásaink – magyarázta az ügyvezető. Hozzátette, a másik cél az volt, hogy a felnőttcsapatuk nemzeti bajnokságban induljon, ami a megyei sorozat megnyerése óta így van.


A HLKC hosszú huzavona után tavaly ősszel került vissza a két évig üresen álló Balogh Imsi Sportközpontba. – Ez nagy könnyebbséget jelent mind az edzések, mind a mérkőzések lebonyolítása miatt. A visszaköltözés legnagyobb nyertesei az utánpótláscsapatok voltak, amelyek így nagyobb teret kapnak egy-egy tréning alkalmával – zárta Áncsán István.


A szakember ezek után a felnőttekről is beszélt.

 

A HLKC csapata. Az utánpótlásképzés révén komoly egyesületek figyeltek fel a vásárhelyi fiatalokra. Fotó: DM

A HLKC csapata. Az utánpótlásképzés révén komoly egyesületek figyeltek fel a vásárhelyi fiatalokra. Fotó: DM

– A minimális elvárás, hogy odaérjünk a dobogóra. A célunk megvalósításához a keretünk erősödött. Leigazoltuk Orosházáról Kecskeméti Szabinát, Kónya Kingát, valamint egy évig újra kölcsönben nálunk szerepel [namelink name="Szőke Zsanett"] – jegyezte meg Áncsán István. A HLKC ügyvezető igazgatója elmondta, belső posztokra is sikerült játékost találniuk, így [namelink name="Sebők Stefánia"] és [namelink name="Sebestény Fanni"] a Kézilabda Szeged SE-ből tette át székhelyét Vásárhelyre, valamint két év kihagyás után [namelink name="Komáromi Nikolett"] kapus újrakezdte, illetve a juniorcsapatból is került fel 5 fő a felnőttekhez.


Tizennyolc fős kerettel dolgozik augusztus eleje óta [namelink name="Gaál Adrienn"]. – Sok edzőmeccset játszottunk, azt gondolom, fizikálisan rendben vagyunk, de a védekezésen és a támadáson van még mit csiszolni – fogalmazott a tréner, akinek még bő két hete van, hogy felkészítse csapatát, hiszen szeptember 19-én a Lajosmizsét fogadják a Balogh Imsi Sportközpontban.


– Erősödtek az ellenfelek is, de bizakodó vagyok, és remélem, hogy már az őszi szezont a dobogón fogjuk zárni – fogalmazta meg terveit a vezetőedző. A feljutásról még nem beszélnek, sorrendben haladnak, először az első meccsre koncentrálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában